Pe şantierul din incinta Termocentralei Paroşeni / Lucrul a fost reluat în forţă

Pe şantierul din incinta Termocentralei Paroşeni / Lucrul a fost reluat în forţă

Timp de citire: 2 minute

Pe şantierul instalaţiilor de desulfurare şi de transport al cenuşii şi al şlamului dens de la S.E. Paroşeni lucrul s-a reluat în 3 ianuarie. Asta în primă fază, fiindcă, în data de 8 a acestei primei luni a anului 2018, au ajuns pe şantier şi celelalte echipe de muncitori.

Să nu vă gândiţi 
că, intrarea în ritmul normal de muncă s-a făcut treptat. Deloc. Când revin pe şantierul pe care SC Tecnoservice Bucureşti SA l-a amenajat în incinta termocentralei oamenii nu deapănă amintiri. Cum au tăiat porcul de Crăciun, pe unde au făcut revelionul sau alte poveşti de acest gen, specifice funcţionarilor de birou. Aici nu e timp pentru aşa ceva şi nici nu ar fi posibil. Fiecare echipă a subcontractanţilor are un termen exact la care trebuie să termine ceea ce are de făcut. De exemplu, tubulatura, ţevăria, conductele, cum ar veni, de la instalaţia de transport cenuşă trebuie revăzută de la un capăt la altul, fiindcă, la jumătatea lunii, vor sosi specialiştii de la Grimex Tg. Jiu, care se vor ocupa de montajul echipamentelor de la instalaţia de transport al cenuşii.

În drum spre
instalaţia RDG (sulfurare gaze) domnul ing. Octavian Dobrescu, însoţitorul meu, este oprit de câţiva muncitori. Şeful de şantier chibzuieşte câteva momente, după care le oferă soluţia problemei cu care se confruntaseră oamenii. La instalaţia amintită lucrările de punere în funcţiune sunt deja începute şi continuă conform graficului. La absorber operaţiunea de cauciucare s-a încheiat şi în partea de jos, aşa că, foarte curând, se vor monta agitatorii şi sitele de reţinere. Faptul că nu-i prea vezi pe muncitori umblând prin şantier are o explicaţie. Acum lucrările se fac în spaţii închise. Aşa este şi în cazul cablurilor electrice. După pozare, acum se execută legarea lor la dulapuri şi verificarea corespondenţei fiecăruia dintre ele. Aşa ca fapt divers, lungimea totală a cablurilor electrice care asigură funcţionarea instalaţiilor este de 71 de kilometri.

Un amănunt care
nu poate fi trecut cu vederea. Despre el am aflat din discuţia pe care şeful de şantier o purta, la sosirea mea, cu domnul director al SC Energoconstrucţia. Conducta de transport şlam spre depozitul de pe valea Căprişoarei este montată în proporţie de 50 la sută. Asta înseamnă undeva la trei mii de metri. Lucrările se execută în câmp deschis, iar muncitorii au profitat de fiecare zi frumoasă, pentru a avansa. În prezent ei au ajuns aproape de baza lacului în care este depozitat şlamul.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

 &nbsp DISCLAIMER
 &nbsp Atentie! Postati pe propria raspundere!
 &nbsp Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii