Mihai Lorincz, preşedintele Sindicatului Liber de la SE Paroşeni, este convins că...

Mihai Lorincz, preşedintele Sindicatului Liber de la SE Paroşeni, este convins că alde / Bebe Nica “Carabină”, Stancu şi Jujan vor fi feriţi de valul concedierii colective

Timp de citire: 2 minute
Notificarea pe care CEH a trimis-o, la sfârşitul săptămânii trecute, conducerilor unităţilor economice componente şi sindicatelor care activează în ele are un conţinut neplăcut pentru majoritatea angajaţilor. În ea se vorbeşte despre intenţia de a se efectua concedieri colective în cadrul complexului.
În speţă,
este vorba despre intenţia de a subţia  numărul de angajaţi. Cât şi cum puteţi afla studiind cu luare aminte facsimilul documentului cu pricina. Precis că imediat vă va sări în ochi o chestie interesantă. Din sectorul energetic vor rămâne fără serviciu 549 de angajaţi (107 de la Termocentrala Paroşeni şi 442 de la Termocentrala Mintia), pe când din sectorul minier şi alte activităţi i se pregăteşte de rău doar unui număr de 291 de angajaţi.
“Asistăm la o 
discriminare, spune Mihai Lorincz, preşedintele Sindicatului Liber de la SE Paroşeni, care a răspuns deja notificării expediate de CEH (vezi facsimil). Este vorba, de fapt, de salvarea pensionabililor de lux din CEH, unii ca Nica, Jujan şi Stancu, care rămân pe mai departe pe poziţie şi pe salarii grase. Asta deşi ei întrunesc de ani de zile condiţiile de pensionare!”. Lorincz crede că dacă se aplicau prevederile OUG nr.22.2015 nu s-ar fi ajuns aici. Activitatea energetică ar fi fost separată de cea minieră, iar ajutorul de stat destinat în mod special sectorului energetic ar fi avut efectul scontat.
Dacă exista separarea,
este de părere liderul sindical de la Termocentrala Paroşeni, cei care urmau să părăsească sistemul ar fi primit plăţi compensatorii. Or, în cazul de faţă oamenii se aleg, timp de doi ani, doar cu venituri de completare. Sindicatele de la Paroşeni şi Mintia se vor opune acestei discriminări evidente, dar, la o adică, vor lua în calcul şi anumite criterii pe baza cărora ar urma să se efectueze concedierile. Este vorba despre angajaţi ajunşi la vârsta de pensie, de cei care vor opta pentru o pensie anticipată sau chiar parţial anticipată. Nu este exclus ca, în cazul în care, dintr-o familie, ambii soţi lucrează la uzină, unul dintre ei, pentru binele amândurora, să se lase sacrificat pe altarul concedierii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii