Denigrat intens de către liderul sindicatului (ne)reprezentativ „Muntele”, / Mihai Lorincz este...

Denigrat intens de către liderul sindicatului (ne)reprezentativ „Muntele”, / Mihai Lorincz este convins că Bebe Nica îşi joacă ultima carte

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 3 minute

După ce, în decembrie, a luat poziţia struţului şi a declarat că el nu mai vrea să-i onoreze pe mineri în relaţia sindicat (ne)reprezentativ „Muntele” cu administraţia CEH, Bebe Nica revine şi se vrea din nou în centrul atenţiei.
Dar nu – după
cum şi-au dat seama chiar şi unii dintre susţinătorii lui -, pentru a salva ce mai e de salvat într-un CEH aflat în cădere continuă. Ci pentru a-şi menţine şi conserva privilegiile personale (autoturisme ale CEH folosite în scop personal, salariu gras etc.) inimaginabile cu care s-a ales de când, pe mână cu inşii care s-au perindat la conducerea complexului, a pus temeinic umărul la ducerea la sapă de lemn a acestuia.
De data asta,
pensionabilul Bebe Nica are o ţintă precisă: defăimarea lui Mihai Lorincz, liderul sindical al energeticienilor de la Paroşeni. Instigarea la o aşa zisă grevă generală, se aude de la unii care-i cunosc intenţiile, ar avea ca scop şi acumularea de capital politic. Pentru că, staţi şi vă închinaţi, Bebe Nica s-ar vrea deputat! Deocamdată, tunul sindicatului său (ne)reprezentativ îl are în cătare pe preşedintele Sindicatului Liber de la SE Paroşeni.
Nu-i zi în care Mihai Lorincz
să nu fie informat de liderii de sindicat, alţii decât cei de la „Muntele”, că, în sălile de apel, minerilor li se spune că liderul de la Paroşeni este cel care vrea divizarea complexului. Şi că el ar fi vinovat de starea de acum a CEH şi de iminenta dispariţie a mineritului! Numai că, din fericire, tot mai mulţi dintre foştii lui susţinători nu îi mai cred balivernele. Dacă şi singurul neuron funcţional al cuiva de la o întreprindere minieră din estul Văii a dat semne că începe să discearnă care e, de fapt, adevărul, vă daţi seama cam cum se pune problema.
Nu Lorincz vrea
divizarea CEH, aşa cum trâmbiţează disperatul de Bebe Nica, pus clar pe lista persoanelor ejectabile odată ce administratorul judiciar şi administratorul special vor lua în mână frâiele complexului insolvent. Separarea celor două activităţi –  minieră şi de producere a energiei – s-a pus la punct cu mult mai devreme, printr-un document emis de guvern, printr-o hotărâre a AGA, a unui proiect de protocol şi a unui ordin guvernamental care prevedea acordarea ajutorului de stat ramurii de producere a energiei. Sunt documente emise în cursul anului trecut care stau la dispoziţia oricui vrea să se uite peste ele.
Numai că, aici e buba, 
conducerea CEH, în cârdăşie cu Bebe Nica, nu le-a pus în aplicare şi a tărăgănat la maximum transpunerea lor în practică. De ce? Simplu de răspuns. Zecile de elefanţi pensionabili din CEH ar fi fost traşi pe linia moartă a pensionării şi şi-ar fi pierdut salariile nesimţite, pentru care a votat şi sindicatul lui Nica. Dar şi sporurile salariale de necrezut despre care ei, acum când sunt deranjaţi de corpul de control guvernamental, spun că nu ştiu nimic. Şiret ca un vulpoi în chestii din acestea, liderul (ne)reprezentativ Bebe Nica vrea să iasă din rahatul în care singur s-a băgat şi să stea mai departe pe cai mari împin­gându-i la înaintare pe mineri. Exact cum a făcut şi Miron Cozma.
Se înşeală amarnic 
dacă crede că, în acest mod, îşi va acoperi mânăriile făcute cu mai marii CEH-ului, este de părere Mihai Lorincz, cel care lui Nica îi stă ca un ghimpe. Există semnale clare că, odată CEH-ul încăput pe mâinile celor desemnaţi să-i administreze insolvenţa, Bebe Nica şi cei cu care a făcut până acum cărţile şi au jucat pe poturi mari vor primi cea ce li se cuvine: un ferm şut în cur de adio!
Gheorghe OLTEANU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii