Mihai Lorincz, liderul sindical de la Termocentrala Paroşeni: / “Ce se petrece acum...

Mihai Lorincz, liderul sindical de la Termocentrala Paroşeni: / “Ce se petrece acum în CEH nu este întâmplător, iar la mijloc sunt interese proprii şi de grup!”

Timp de citire: 2 minute

Situaţie scandaloasă şi, totodată, incredibilă. Valea Jiului geme cât cărbune ţine încă ascuns înlăuntrul său subteranul acestei văi, iar Termocentrala Paroşeni a fost din nou oprită – a câta oară? – din lipsă de combustibil solid.

Asta în condiţiile
în care Dispeceratul Energetic Naţional solicită energie electrică produsă pe bază de cărbune. Turbinele hidrocentralelor nu au mai deloc apă, vântul bate când bate, ceea ce face ca eolienele să stea mai mult pe loc, iar fotovoltaicele au randamentul pe care îl au. “Cam asta este – rezumă Mihai Lorincz, liderul Sindicatului Liber de la SE Paroşeni – situaţia în care ne-a adus Bebe Nica cu al său contract colectiv de muncă în care minerii lucrează în regie!”.

“De ce nu se dă cărbune,
continuă liderul sindical de la Paroşeni, acum, când peste tot se trâmbiţează că termocentralele fac parte din sistemul strategic energetic al ţării? Procedându-se astfel, nu doar că se pune în pericol siguranţa sistemului naţional, dar eu, fără să mă tem, o spun deschis şi răspicat, ca să înţeleagă toată lumea, de la mineri, energeticieni şi toată suflarea din CEH până la ministere! Aici avem de a face cu un atentat la siguranţa naţională. Nu mai trebuie să ne ascunde. Toţi cei care au determinat asta trebuie traşi la răspundere. Din păcate la noi nu se întâmplă acest lucru. În China, dacă s-ar fi petrecut aşa ceva, vinovaţii erau împuşcaţi pe stadion!”.

Directorul general Stancu
ar fi vrut să demisioneze, susţine acelaşi Mihai Lorincz. “Ar fi făcut-o dacă, însă, i-ar fi dat voie Bebe Nica şi Jujan. Numai că cei doi nu au încă un alt om al lor, care să le fie marionetă, cum au fost, până acum, toţi directorii generali ai CEH, şi care să joace aşa cum le cântă ei, spune ferm convins Lorincz. De ce Păduraru de la Lonea nu se mai pune în lanţuri? De ce Iştoc nu mai apare pe la Mintia? Toate asemenea spectacolele de circ au fost puse la cale de Nica şi ai lui numai ca-l dea jos pe Niculescu”. Inconştienţii care fac şi desfac la CEH trebuie să înţeleagă că, procedând astfel, pun în pericol locurile de muncă ale minerilor şi pe cele ale energeticienilor. În plus, la uzină mai poate apărea o situaţie delicată. Dacă se continuă astfel, Dispeceratul Energetic Naţional şi ANR îi pot ridica uzinei serviciile tehnologice de sistem.

Nici în Consiliul
de Administraţie al CEH nu se mai înţelege om cu persoană. Vestea asta a ajuns la urechile lui Mihai Lorincz după ce, săptămâna trecută, membrii acestuia s-au întâlnit la Bucureşti. În consiliu s-au vorbit… discuţii. Nu s-a ajuns la nicio concluzie. Nici vorbă să se fi ajuns la un consens pe tema pe începerii urgente a programului de restructurare şi de modernizare, de reorganizare şi de disponibilizare colectivă. “Programe stopate, cu bună ştiinţă, de către Bebe Nica şi marionetele lui”, susţine Mihai Lorincz. În plus, nu a fost aprobat nici importul de cărbune, lucru care scoate în evidenţă că se vrea neîndoielnic închiderea capacităţilor hunedorene producătoare de energie electrică. “Tot ce se petrece acum în CEH este foarte grav, concluzionează Mihai Lorincz, iar eu sunt convins că nimic nu este întâmplător, la mijloc fiind interese proprii şi de grup!”.
Gheorghe OLTEANU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii