La Deva / Ziua Naţională a României

La Deva / Ziua Naţională a României

Timp de citire: un minut
Joi, 1 Decembrie 2016, în centrul municipiului reşedinţă de judeţ, Primăria şi Consiliul Local Deva vă invită pentru a sărbători 98 de ani de la Marea Unire de la Alba-Iulia. 
Pentru a cinsti cum se cuvine această sărbătoare, pe parcursul zilei vor avea loc o serie de evenimente care vor culmina cu aprinderea iluminatului festiv de sărbători. Pe durata desfăşurării manifestărilor, în anumite zone din oraş vor exista restricţii sau închideri ale traficului rutier.
Manifestările dedicate Zilei Naţionale a României vor începe la ora 10.00, în Piaţa Victoriei (în faţa Centrului Cultural „Drăgan Muntean”), cu ceremonialul religios şi oficial.
La ora 11:00, acţiunea se mută pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, unde cei interesaţi vor putea urmări o paradă militară impresionantă. Vor defila, pe muzica Fanfarei din Petreşti (judeţul Alba), detaşamente ale MApN, Jandarmeria Română, Poliţia Română, formaţiuni ale Crucii Roşii, SMURD, SRI şi ale Ministerului Justiţiei, Poliţia Locală Deva, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, formaţiuni ale Salvamont, Garda Cetăţii Deva şi Clubul Transilvania Airsoft, urmate de o paradă canină.
Începând cu ora 17:00, în Piaţa Victoriei va avea loc un concert folcloric susţinut de Sava Negrean Brudaşcu, Ioan Berci (taragot), Mariana Anghel, Ana Almăşana Ciontea, Robert Târnăveanu, Ciprian Roman şi Grupul instrumental condus de Ionel Coza.
Evenimentele dedicate Zilei Naţionale a României vor culmina cu aprinderea festivă a luminilor de sărbători (ora 19:00), urmată de un spectacol de artificii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii