La Deva / Ziua Naţională şi sărbătorile în evenimente

La Deva / Ziua Naţională şi sărbătorile în evenimente

Timp de citire: un minut

Pentru a marca Ziua Naţională a României şi Sfintele Sărbători ale Crăciunului şi Anului Nou, Primăria Deva, în parteneriat cu instituţiile din subordine au pregătit o serie de evenimente speciale. 

„Atelierul lui Moş Crăciun”

Astfel, în perioada 25 noiembrie – 18 decembrie 2015, Centrul Cultural „Drăgan Muntean” şi Direcţia Publică Administrare Cantina Socială Deva organizează prima ediţie a atelierului de creaţie pentru copii „Atelierul lui Moş Crăciun”.

Aici, copiii din învăţământul preşcolar şi primar din municipiul Deva vor confecţiona „ornamente de Crăciun din turtă dulce” într-un cadru special creat în holul mare al Centrului Cultural „Drăgan Muntean”. Accesul micuţilor va avea loc pe bază de programare. Pentru a lua parte la această activitate, ei s-au înscris în prealabil la unităţile de învăţământ de care aparţin.

De asemenea, din 28 noiembrie 2015 şi până în 3 ianuarie 2016 se desfăşoară, în Piaţa Unirii şi pe zona pietonală a Bulevardului 1 Decembrie 1918, o nouă ediţie a Târgului de Iarnă, cu 21 de căsuţe cu produse tradiţionale alimentare şi nealimentare.

Nu în ultimul rând, la fiecare sfârşit de săptămână, pe scena din Piaţa Unirii se vor desfăşura concerte pop-rock şi spectacole de muzică populară, susţinute de artişti locali.

1 Decembrie – Ziua Naţională a României

Cu ocazia Zilei Naţionale a României, şi în acest an vor avea loc o serie de manifestări în aer liber dedicate. Astfel, în prima parte a zilei de 1 Decembrie va avea loc o ceremonie oficială în Piaţa Unirii, urmată de un recital extraordinar susţinut de Dumitru Fărcaş şi de mult-aşteptata paradă militară care se va desfăşura pe Bulevardul 1 Decembrie 1918.

În seara de 1 Decembrie, în Deva va fi pornit iluminatul festiv de sărbători, eveniment precedat de tradiţionala retragere cu torţe a structurilor Armatei, IJJ şi ISU Hunedoara. Totodată, pe scena din Piaţa Unirii va avea loc un concert de fanfară şi un spectacol de muzică populară.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii