La Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” au fost achiziţionate truse pentru experimente speciale

La Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” au fost achiziţionate truse pentru experimente speciale

Timp de citire: 2 minute

Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” se pregăteşte pentru partea practică a cursurilor, ceea ce trebuie să sune foarte interesant pentru elevii liceului. În acest sens a achiziţionat materiale specifice experimentelor de clasă. A fost achiziţionată, de exemplu, o trusă pentru analiza aerului. Cu ajutorul acestei truse se pot realiza aproximativ 14 experimente. Acestea vor demonstra că aerul este un corp, aerul ocupă spaţiu, aerul nu este vizibil, aerul poate exercită o formă, aerul poate fi comprimat etc. Preţul unei astfel de truse este de 2.550 lei, cu tot cu accesorii.

Pentru învăţământul gimnazial, arondat colegiului s-a achiziţionat un set de teste cu ajutorul cărora copii vor învăţa cum să testeze apa pentru nitraţi-nitriţi, truse pentru poluarea mediului, termometru cu bimetal pentru sol, instrument de măsură pentru oxigen dizolvat de uz didactic, soluţii de calibrare, mănuşi de unică folosinţă. Un set didactic de acest fel nu este tocmai ieftin, fiind achiziţionat cu 3.132 lei, dar este esenţial în procesul instituţional.

Elevii vor avea şi un set de secţiuni microscopice gimnosperme, format din 10 secţiuni microscopice: 1. Cycas revoluta, rădăcină, t.s.; 2. Gingo Biloba, tulpină, t.s. 3. Aquilaria agallocha, lemn, 3 secţiuni; 4. Cycas revoluta, frunză, t.s.; 5. Azolla, sporocarp, sec.; 6. Gingo Biloba, con tânăr, t.s.; 7. Pinus, tulpină tânără, t.s;. 8. Tulpina în trei secţiuni, Pinus; 9. Con de Pinus, cu prezentarea grăunciorului de polen în maturitate, l.s.; 10. Arhegon de Pinus, l.s. O trusă de acest fel este achiziţionată cu doar 74 de lei.

Alte materiale pedagogice achiziţionate sunt secţiuni microscopice păsări şi mamifere, formate dintr-un set de 10 secţiuni: 1. ţesut epidermic de pasăre, t.s.; 2. Cloacă de porumbel, l.s.; 3. Plămân de pasăre, t.s.; 4. Ochi al secţiunii sagitale, de păsare; 5. Ovar de pasăre, cu prezentarea formării ouălor, t.s.; 6. Ţesut epitelial de mamifere (iepure), t.s.; 7. Encefal de iepure, l.s.; 8. Coadă de Şoarece, detalierea ţesuturilor, t.s.; 9. Mostră din sângele de şoarece; 10. Secţiune mediană a inimii de şobolan, l.s.

S-a achiziţionat şi un set de 10 secţiuni microscopice ale sistemului respirator, ce conţine componentele sistemului respirator cu trahee, plămân, cartilagii ale diferitelor animale, secţionate. Acelaşi tip de trusă a fost achiziţionată ca instrumentar didactic, cu secţiuni microscopice ale organelor senzoriale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii