Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”, la ceas aniversar

Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”, la ceas aniversar

Timp de citire: 3 minute
Jubileul Colegiului Tehnic „Dimitrie Leonida” Petroşani a început cu premierea din parc, de la deschiderea noului an şcolar, eveniment despre care puteţi citi în pagina a 2-a, şi a continuat, începând cu orele 11:30, la sediul de pe strada 22 Decembrie.
La sediul colegiului, conducerea şi actualele cadre didactice i-au întâmpinat aşa cum se cuvine, cu deosebit respect, pe foştii dascăli şi cadre tehnice, dar şi pe foşti elevi care azi fac cinste comunităţii locale. Un gând bun şi din partea ZVJ tuturor acestora, şi un gând pios celor care nu mai sunt printre noi, în mod special din partea redactorului şef Marian Boboc, absolvent al liceului, promoţia 1986 (diriginte, răposatul profesor Mircea Muntean).
După aceste momente impresionante, în care s-au depănat amintiri şi s-a adus aminte şi de dascălii şi elevii care între timp au plecat la Ceruri, ori sunt departe de Valea Jiului, participanţii s-au deplasat în faţa liceului, unde, chiar la intrare a fost dezvelită o placă omagială care marchează cei 50 de ani de existenţă şi continuitate a acestui liceu cu profil tehnic, de unde de-a lungul timpului au ieşit de pe bănci serii de absolvenţi foarte va­loroşi, mulţi adevărate modele de profesiona­lism. Şi nu vorbim neapărat numai de intelectuali, vorbim şi de meseriaşi de excepţie, de care ţara şi comunitatea locală au avut şi au mereu nevoie.
Înainte de dezvelirea plăcii omagiale, din mâna doamnei director Rodica Gabriela Rus s-a auzit sunetul primului clopoţel din acest nou an şcolar: „Aşa cum s-a auzit el şi acum 50 de ani, în primul an de activitate a acestui liceu, în vechea clădire”.
Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi şi rectorul Universităţii din Petroşani, Radu Sorin, au susţinut două scurte discursuri, din care am reţinut, de la amândoi, un „să ne revedem cu bine, în aceeaşi formaţiune de-aici şi peste 50 de ani”, optimismul celor doi fiind stopat oarecum de preotul Gabriel Bulf, care a mai redus cu vreo 25 de ani urarea, specificând că „peste 25 de ani ar fi posibil să mai fim mulţi dintre cei de faţă şi să ne revedem atunci cu bine”.
După dezvelirea plăcii de marmură de către unul dintre cei mai reprezentativi directori pe care i-a avut liceul, inginerul Severian Groza, azi pensionar, preotul ortodox Gabriel Bulf a făcut o scurtă slujbă de sfinţire a acesteia şi a adresat mulţimii câteva vorbe pline de învăţăminte creştineşti. După o invitaţie la o cafea şi alt sfert de ceas petrecut pe holurile şi clasele liceului, toţi cei prezenţi s-au îndreptat spre Sala de Marmură a primărie. Unde, Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” şi primăria au organizat un moment festiv de excepţie dedicat jumătăţii de secol de existenţă a liceului industrial din Petroşani.
Cu o sală arhiplină de invitaţi şi cu un prezentator de asemenea fost absolvent al liceului, Ionuţ Drăgotesc, cu atâtea vorbe frumoase rostite din suflet de foşti dascăli ai liceului şi de foşti şi actuali directori, atmosfera caldă şi plăcută nu putea să lipsească, preţ de câteva ceasuri istoria liceului şi multe momente de neuitat fiind depănate la microfonul din sală, ori pe pânza videoproiectorului. La toate acestea au contribuit şi elevii liceului, cu minuna­te momente artistice, precum şi trupa de dansuri, coordonată de inimosul Nicolae Nicoară, cu a lor Ciuleandră de poveste.
Mă bucur că împreună cu Marian Boboc am contribuit la partea scrisă, aceea care va dăinui, redactând împreună pagini consistente şi interesante din „monografia vie” a Colegiului Tehnic „Dimitrie Leonida”.
Corneliu BRAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

 &nbsp DISCLAIMER
 &nbsp Atentie! Postati pe propria raspundere!
 &nbsp Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii