Din cauza viceprimarului Merişanu, / Pasul Vâlcan rămâne, pe mai departe, fără...

Din cauza viceprimarului Merişanu, / Pasul Vâlcan rămâne, pe mai departe, fără curent electric

Timp de citire: un minut
Domnul Sandu Kantor din Vulcan este năucit, sau, cum el însuşi s-a exprimat, „cred c-am luat-o-n freză”. Şi a continuat cu „nu ştiu dacă o să avem curent electric în Pasul Vâlcan mai repede de două-trei luni!”.
Solicitarea pe care el însuşi
a făcut-o şi înregistrat-o la Primăria municipiului Vulcan, pentru ca, la şedinţa de consiliu local din mai, să fie repar­ti­zată comisiei de specialitate a acestui for legislativ local, nu a ajuns unde trebuia. Iar de vină, spune Alexandru Kantor, este viceprimarul Cristian Merişanu.
Înţelegerea 
la care ajunsese Asociaţia Pasul Vâlcan, al cărei preşedinte este Sandu Kantor, în discuţiile cu primarul Ile a fost aceea că, dacă e legal, nu există niciun fel de impediment, pentru ca toate cabanele din Pas să fie alimentate de la linia electrică a telegondolei. Un prim pas, pentru legalizarea demersului, ar fi fost acela al constituirii unui parteneriat cu primăria vulcăneană. Or, solici­tarea lui Kantor se referea tocmai la asta.
Dar viceprimarul,
spune Kantor, a fost de părere că asociaţia poate, ea însăşi, să încheie un subcontract cu Enel-ul. Numai că asta nu se poate, zice acelaşi Kantor, care s-a interesat la Enel. Reţeaua electrică a telegondolei şi punctul de transformare şi de distribuţie din partea de sus sunt ale primăriei. Cum este şi la Lupeni, unde toată Straja este alimentată de pe cablul electric al telegondolei, deţinut de primărie.
Aşa că,
este de părere preşedintele Asociaţiei Pasul Vâlcan, vor mai trece două-trei luni, până la soluţionarea problemei alimentării cu energie electrică a cabanelor. Asta, fiindcă solicitarea de parteneriat trebuie neapărat trecută prin consiliul local. Or, cum, în iunie, urmează să fie constituit un nou forum legislativ local, ai cărui membri trebuie validaţi, una-alta, doar în iulie sau august s-ar putea pune pe rol solici­tarea cu pricina. Altceva era, este de părere acelaşi Sandu Kantor, dacă proiectul de hotărâre ar fi fost pus în discuţie în luna mai.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii