Chiar dacă încă nu s-au luat decizii importante, putem să punctăm totuşi:...

Chiar dacă încă nu s-au luat decizii importante, putem să punctăm totuşi: Miercuri seara avut loc prima şedinţă a Consiliului Consultativ Economic al municipiului Petroşani

Timp de citire: 3 minute
Miercuri, 25 noiembrie, în sala de conferinţe a Hotelului „Pallace” din Petroşani a avut loc prima şedinţă a Consiliului Consultativ Economic al municipiului Petroşani.
Venită după o iniţiativă a consilierului local petroşenean Viorel Pascu, care a pus totul într-un proiect devenit hotărâre de consiliu local, ideea se pare că a prins, din moment ce la prima şedinţă au participat 20 de persoane, dintre care îi amintim pe: primarul Tiberiu Iacob-Ridzi, dir. gen. al INSEMEX-INCD, Arthur Găman, dir. gen. al S.C. Apa Serv Valea Jiului S.A. Petroşani, Costel Avram, consilierii locali Florin Mârza, Viorel Pascu şi Ioan Toma, administratorul public al Petroşaniului, Marian Popescu, consilierul dir. gen. al CEH, Mihail Melczer, dir. S.C. Euro Jobs Petroşani, Elena Jianu, dir. S.C. Electro Promex Invest S.R.L., Daniel Benea, reprezentantul firmei S.C. Edy Ursu Comimpex S.R.L., Constantin Fulga.
„Cu sprijinul domnului asistent universitar Mihai Danciu, de la Facultatea de Arhitectură din Timişoara, un specialist în organizare şi planificare urbană, am reuşit azi să organizăm prima şedinţă a Consiliului Consultativ economic al municipiului Petroşani. Proiectul iniţiat de mine în cadrul consiliului local, cu sprijinul colegilor din grupul PSD, a domnului primar Tiberiu Iacob-Ridzi şi a întregului consiliu local, a demarat astăzi şi nu pot să nu mă bucur că şi la Petroşani putem să avem iniţiative bune, care să ajute şi să sprijine administraţia publică locală. Mediul privat din Petroşani, căruia i se adresează proiectul, este o forţă, un pol puternic economic, care are 4.000 de angajaţi, practic o treime din angajaţii municipiului. Acest mediu economic privat gestionează resurse umane, financiare, producţie şi are un rol important în viaţa oraşului. De aceea, prin acest proiect mediul de afaceri privat, dar şi al statului, pot să participe cu idei, sugestii, propuneri care să ducă apoi la dezvoltarea economică a municipiului Petroşani. Astăzi, la prima şedinţă a acestui consiliu, vom adopta un Regulament, completăm nişte linii directoare care ne vor ajuta pe viitor să ştim spre ce ne îndreptăm şi care sunt paşii de făcut, iar dacă participanţii vor fi de acord vom încerca să alegem şi conducerea acestui consiliu, deşi, cred, că până la aceste alegeri mai sunt câţiva paşi de făcut. Oricum, un preşedinte, doi vicepreşedinţi şi un secretar vor trebui aleşi, probabil la viitoarea şedinţă, pentru un mandat de doi ani, sau cât vor stabilii membrii consiliului (eu am propus doi ani, dar poate fi perioada şi mai mică sau mai mare, vom vedea). Tot astăzi alegem sigla consiliului, stabilim data următoarei şedinţe şi încercăm să cădem de acord cu ideile şi propunerile care vor veni din partea participanţilor în vederea creării bugetului pe anul 2016”, ne-a declarat membrul fondator al consiliului consultativ economic, consilierul local Viorel Pascu.
„Acţiunea de azi a venit, practic, în urma unei hotărâri adoptate de Consiliul Local Petroşani, fiind înfiinţat acest Consiliu Consultativ Economic. Vom vedea pe parcurs cum merge treaba, astăzi este doar prima şedinţă, urmează să se stabilească conducerea acestui consiliu şi apoi să cădem de acord asupra organizării şi ai paşilor de urmat”, ne-a declarat primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.
Din cauză că discuţiile s-au întins mult şi nu s-a căzut de acord întru toate (poate că decizia cea mai bună luată a fost aceea propusă de Florin Mârza, de a se stabili clar în regulament că în acest consiliu politica nu are ce căuta!), dar şi din cauza faptului că foarte mulţi au absentat (lista era de 44 de persoane), a rămas stabilit că pe data de 17 decembrie, la o nouă şedinţă, va fi pus totul pe tapet de la cap la coadă. S-a cerut ca inclusiv cei care vor să candideze pentru funcţia de preşedinte, vicepreşedinte şi secretar să vină cu un program foarte clar, pentru ca cei care vor vota să poată să-şi facă o impresie. Multe alte chestiuni tehnice sau de principiu au fost discutate, dar ne oprim aici, până vom avea ceva clar şi coincis.
Ce am reţinut şi vrem să scriem este faptul că la punctul unu al regulamentului propus de iniţiator, există o specificaţie în text foarte clară, cu care cei prezenţi au fost iniţial de acord, apoi alţii s-au sucit: „C.C.E. al municipiului Petroşani este o structură participativă, nejuridică şi de voluntariat al mediului de afaceri privat, universitar (Arthur Găman a propus, pe bună dreptate, şi termenul „academic” ca să fie cuprinsă şi latura de cercetare – n.r.), al Consiliului Local Petroşani şi Primăriei municipiului Petroşani”. Credem că de aici trebuie început totul… şi nu confundat cu un Centru de Afaceri Privat, care e altă mâncare de peşte, cum ar dori unii… Iar cine nu crede în „voluntariat”, să se uite puţin la ţările din vest şi la organismele respectabile care fac voluntariat de zeci de ani.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii