Una dintre veștile excelente pe care primarul Nicolae Dunca le-a primit anul acesta a fost că a primit finanțare pentru realizarea blocului de locuințe sociale de la Aninoasa, ceea ce însemna sfârșitul coloniei de la Iscroni.
Deși fondurile sunt alocate, acest proiect important pentru Aninoasa se află tot în stand-by.
Problema este că funcționarii Primăriei Aninoasa nu știu să realizeze o documentație riguros, de la un capăt la celălalt, iar aceasta este mereu refuzată de Agenția Națională pentru Achiziții Publice.
Prin aceeași situație trecea până de curând și primarul din Hunedoara, de exemplu, care nu reușea să obțină finanțările dorite, mai ales pe fonduri europene, iar după ce a externalizat serviciile de proiectare și întocmire a documentației lucrurile s-au rezolvat.
Primăria Aninoasa a apelat însă la serviciile unei firme de consultanță, dar având în vedere că a trecut vara și nu a reușit nici măcar să o scoată la capăt cu documentația, dar să mai și scoată lucrările la licitație, ar fi timpul să cântărească mai bine aceste opțiuni. Dacă nu reușește să finalizeze procedurile, Primăria Aninoasa pierde anul acesta șansa de a demara un al treilea proiect de anvergură, după introducerea gazului și asfaltarea străzii principale.
Blocul format din tronsoanele A+B şi C ar trebui să aibă o suprafaţă construită de 1.122,39 mp şi o suprafaţă construită desfăşurată de 4.407,75 mp.
Prin PNDL 2 Primăria Aninoasa a primit, de asemenea, suma de 5.795.016 lei pentru modernizare de străzi pe raza oraşului, pe care să o cheltuiască cum consideră de cuviință.