Avram Iancu a înotat peste 11 ore în Marea Galileii

Avram Iancu a înotat peste 11 ore în Marea Galileii

Timp de citire: 2 minute

Avram Iancu a încheiat cu succes, marți după-amiază, traversarea înot a Mării Galileii, din Israel, sportivul reușind astfel să-și înscrie numele alături de alți 67 de înotători din lume care au dus până la capăt o asemenea performanță.
„Am făcut-o și pe asta! Îți mulțumesc Ție, Doamne, că m-ai ajutat să fac acest înot!”, a spus Avram Iancu la finalul cursei, după ce s-a așezat, în genunchi, pe o plajă, în punctul de final al cursei sale de peste 20 de kilometri.
El a mulțumit apoi pe contul său de socializare tuturor celor care i-au urmărit parcursul cursei de înot din Marea Galileii.
„A fost o cursă obositoare, pe care am finalizat-o după aproape 11 ore și 40 de minute. Soarele a fost foarte puternic și mi-a făcut ceva probleme. Mă bucur pentru această reușită și pentru românii care au crezut în mine și m-au încurajat pe tot parcursul zilei. Le mulțumesc tuturor”.
A fost monitorizat de Galilee Marathon Swimming Association (GMSA), organizație abilitată la nivel internațional pentru validarea unei asemenea performanțe.
Înotătorul din Petroșani a spus că ideea acestei curse înot i-a venit anul trecut, după ce a aflat că există posibilitatea ca această traversare să fie omologată oficial și că până acum 67 de persoane au reușit această performanță.
Marea Galileei este un lac de apă dulce situat în nord-estul Israelului, are o adâncime de 44 metri, o lungime de 21 kilometri și o suprafață de 168 kilometri pătrați.
Bibliotecarul Avram Iancu are la activ mai multe performanțe la înotul în ape deschise. În iulie 2022 a devenit primul român care a reușit să traverseze înot Canalul Bristol, din Marea Britanie. Tot în anul 2022, Avram Iancu a obținut titlul de „Performance of the Year” din partea Organizației Mondiale de Înot în Ape Deschise – World Open Water Swimming Association (WOWSA), pentru că în anul 2021 a reușit să înoate 26 de kilometri împotriva curentului pe Dunăre, într-un timp de 18 ore și 30 de minute, o premieră mondială.  Între reușitele lui Avram Iancu se mai numără traversarea înot a Canalului Mânecii, în august 2016, iar în vara anului 2017, sportivul din Petroșani a înotat întreg cursul Dunării, fără costum de neopren, pe o distanță de 2.860 de kilometri, de la izvoare până la vărsarea în Marea Neagră.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii