Administraţia Petroşaniului este pregătită şi la acest capitol / Poliţia Locală va...

Administraţia Petroşaniului este pregătită şi la acest capitol / Poliţia Locală va lucra de sărbători la foc automat

Timp de citire: 3 minute
Apropierea marii sărbători creştine, Naşterea Domnului, Crăciunul şi sărbătorirea trecerii dintre ani, Revelionul, aduc an de an bucurii şi momente unice în viaţa oamenilor. Poliţia Locală Petroşani se va afla, ca de obicei, la datorie.
Intensificarea acţiunilor de prevenire
Referitor la activitatea poliţiei locale, Florin Nicolae, viceprimarul Petroşaniului, ne-a declarat: „Ca în fiecare an, în preajma şi pe timpul sărbătorilor din luna decembrie activitatea poliţiei locale se va intensifica, în sensul că se vor dubla patrulele de ordine publică. Acestea îşi vor desfăşura activitatea, după un program bine stabilit cu şeful poliţiei locale, în zonele unde sunt predispuse contravenţii şi infracţiuni, în mod special zonele aglomerate ale localităţii, dar şi zone mai izolate. Avem în vedere în mod special zona centrală a municipiului, în care se va desfăşura Târgul de Crăciun şi alte activităţi specifice sărbătorilor de iarnă, parcurile, atât cele centrale, cât şi cele din zone mai îndepărtate de centru, cartierele cu populaţie mai multă, precum cele din zona centrală, Cartierul Aeroport, zona din nordul Petroşaniului, precum şi cartierele mărginaşe sau zone unde avem case mai izolate. Cei care nu respectă legile şi care sunt predispuşi la a produce acte antisociale trebuie să ştie că poliţiştii locali vor interveni cu promptitudine la orice astfel de acţiune situată în afara legii sau care produce disconfort cetăţenilor din comunitatea noastră, precum şi în urma apelurilor la serviciul naţional de urgenţă, 112. Poliţiştii locali vor lua ori de câte ori va fi nevoie măsurile corespunzătoare în vederea prevenirii comiterii unor fapte antisociale”.
Patrule de circulaţie non-stop
Florin Nicolae ne-a mai dezvăluit faptul că tot în această perioadă de sărbători poliţia locală va pune accent şi pe prevenirea unor evenimente rutiere: „Legat de circulaţie, vom intensifica şi la acest capitol activităţile de prevenire. În acest sens, pe parcursul celor 24 de ore ale unei zile vom avea permanent patrule de poliţie rutieră. Ele vor circula preponderent pe arterele principale de circulaţie ale Petroşaniului, dar şi pe arterele din cartiere, angajaţii noştri urmîrind respectarea normelor rutiere şi a legislaţiei în vigoare. Trebuie să amintesc aici şi faptul că în această perioadă, pe lângă patrulelele de care am vorbit, formate din poliţişti locali, vor exista în municipiu, conform protocolului existent, şi patrule mixte, formate din lucrători din cadrul poliţiei municipiului şi din lucrători ai poliţiei locale, în scopul prevenirii faptelor de natură a aduce prejudicii cetăţenilor şi localităţii noastre”.
Atenţie la materialele pirotehnice!
După cum ne-a informat viceprimarul, artificiile şi petardele se află şi anul acesta în atenţia poliţiei locale: „Aş dori ca pe perioada sărbătorilor să fim scutiţi dacă se poate de incidente rezultate din folosirea artificiilor şi petardelor care pot fi comercializate conform legii. Pe de altă parte, ştim din anii anteriori că uneori se mai strecoară pe piaţă şi materiale pirotehnice a căror comercializare e interzisă, tocmai din cauză că sunt periculoase şi pot crea incindente, accidente sau chiar incendii. Vreau să atrag atenţia acestor aşa-zişi comercianţi, dar şi celor care le achiziţionează şi le folosesc, în mod special tineri, foarte mulţi minori chiar, că nerespectarea normelor şi a legislaţiei se pedepseşte în momentul de faţă foarte aspru. Legislaţia în vigoare prevede sancţionarea acestor abateri de la normele legale, sancţiunile fiind chiar substanţiale. Nu mai vorbesc aici de comercianţii de ocazie, care se aleg, automat, cu dosar penal. Rog pe această cale ca părinţii minorilor să fie foarte atenţi la acest aspect, prevenţia în acest caz trebuind a începe înainte de toate încă din familie”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii