„Ziarul Văii Jiului”, pe firul unui dezastru emoțional / CSM Jiul Petroșani...

„Ziarul Văii Jiului”, pe firul unui dezastru emoțional / CSM Jiul Petroșani a ratat barajul de promovare în Liga 3

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 3 minute

Campioana din Hunedoara are un jucător pozitiv la coronavirus și a intrat în izolare. Damian Militaru a fost dărâmat de veste: „Toată munca noastră s-a dus pe Apa Sâmbetei”.

Două pozitive, două negative…

CSM Jiul Petroșani, campioana din acest an a Ligii a 4-a Hunedoara, și Avântul Periam, campioana din Timiș, ar fi trebuit să susțină duminică, 9 august, de la ora 17:30, meciul pentru barajul de promovare în Liga 3, la Lupac (Caraș-Severin), însă acesta nu a mai avut loc.

Era unicul joc al celor două echipe, unul decisiv pentru accederea în cel de-al treilea eșalon, fiindcă a treia adversară din grupa în care au fost repartizate nu există, deoarece Mehedințiul nu și-a desemnat reprezentantă la baraj.

Dar visul frumos s-a spulberat înainte de a se fi jucat. CSM-ul Petroșani a intrat în izolare după ce un jucător a ieșit pozitiv la COVID-19.

Motivul anulării partidei dintre CSM Jiul și Avântul Periam este legat de faptul că echipa petroșăneană are în lot un jucător depistat pozitiv cu noul coronavirus. Astfel, toată echipa a intrat în carantină, iar FRF a decis rezultatul la „masa verde”, 3-0 pentru campioana din Timiș, care va promova, astfel, în Liga 3 fără să joace la baraj măcar un meci.

„Este incredibil ce se întâmplă. Un junior care a ieșit pozitiv și-a făcut testul de patru ori. De două ori a ieși negativ, iar de două ori a ieșit pozitiv. Nu știu ce să întâmplă. Eu nu zic că nu există acest virus, dar e foarte ciudat. Juniorul nu are niciun simptom, noi nu avem niciun simptom. Vom intra în carantină două săptămâni. Eu, unul, sunt nedumerit. Toată munca noastră s-a dus pe Apa Sâmbetei. Nu-mi vine să cred ce ni se întâmplă”, a spus antrenorul principal al Jiului, Damian Militaru.

Cerere de… promovare

Testele ieșite pozitiv au fost făcute la instituții acreditate de DSP Hunedoara. Cele negative au ieșit la instituții nerecunoscute. Au fost două pozitive la Hunedoara, iar cele două negative au ieșit la Petroșani.

Damian a mai afirmat că CSM Jiul va depune cerere de înscriere în Liga a 3-a, fiindcă își dorea să joace la acest nivel și pornea cu prima șansă în meciul de duminică.

Din sursele Liga2.ro, Avântul Periam nu-și dorea să promoveze, fiindcă nu are condiții să reziste la nivelul Ligii 3.

Alte promovări la „masa verde”

Petrolul Potcoava a promovat și ea la „masa verde”, ca Avântul Periam. Alte trei echipe au urcat în Liga 3, printre care și Steaua.

Nu este primul caz la acest baraj de promovare în Liga 3, în care un meci nu se joacă și una dintre echipe este desemnată direct promovată.

La fel s-a întâmplat și într-o altă grupă incompletă, unde reprezentanta județului Vâlcea, Minerul Costești, a efectuat testul greșit, astfel că nu a fost programată la barajul cu reprezentanta județului Olt. Petrolul Potcoava a câștiga la „masa verde” și a promovat în al treilea eșalon, fiindcă și aici grupa din care făcea parte era incompletă, deoarece Unirea Ţigăneşti, reprezentanta Teleormanului, a anunţat că nu se prezintă la baraj.

Duminica trecută și miercuri au avut loc primele două etape din cele trei ale barajului de promovare în Liga 3, iar în urma rezultatelor s-a consemnat promovarea în Liga 3 a echipelor Petrolul Potcoava (Olt), Gloria Albești (Constanța), Steaua București (București) și CSM Corona Brașov (Brașov).

Avântul Periam promovează în Liga 3, cu un lot experimentat

Avântul Periam are în lot jucători care au evoluat în Liga 1 sau au fost campioni europeni la minifotbal.

Lotul celor de la Periam, o comună de peste 4.000 de locuitori aflată în nordul județului Timiș, cu port pe râul Mureș, este unul compus din foști jucători la nivel înalt. Răzvan Trandu, fost jucător la ACS Poli în prima ligă, joacă la Avântul, la fel ca și alte nume cunoscute.

Apele politicii sunt tulburi

Vestea testului pozitiv a căzut ca un trăsnet peste staff-ul echipei din Petroșani. Reacția antrenorului Cosmin Kandut a venit imediat pe Facebook. Tehnicianul a răbufnit și crede că mulți se bucură de acest deznodământ neașteptat. Când intri în politică, ca sportiv, așa cum au făcut-o antrenorii CSM Jiul Petroșani, îți asumi un risc. Apele politicii sunt tulburi, de aceea unii te aplaudă (adică te votează), iar alții nu… Iar sportul, măcar sportul, ar trebui să stea cât mai departe de politică.

Cine cunoaște fenomenul sportiv nu are cum să rămână indiferent, iar șansele Jiului de a fi în Liga 3, chiar dacă sunt acum doar teoretice, încă mai sunt. Prezența Jiului in liga a treia depinde de numărul locurilor care vor fi ocupate. Așa că, să nu ne grăbim.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii