“Ziarul Văii Jiului” a avut dreptate: Dacă este lăsat să lucreze, Costel...

“Ziarul Văii Jiului” a avut dreptate: Dacă este lăsat să lucreze, Costel Avram are rezultate. Rezultate notabile

Timp de citire: 5 minute
Pentru un ziarist nu este bucurie mai mare decât atunci când semnalele sale de alarmă sunt luate în seamă, când prin ceea ce scrie este de folos societăţii şi comunităţii în care se nevoieşte şi el. Un astfel de semnal de alarmă a tras de nenumărate ori şi „Ziarul Văii Jiului” în privinţa conducerii Apa Serv. Nu vrem să mai dezgropăm conducta… istoriei.
Amintim doar că „Ziarul Văii Jiului” a intervenit cu hotărâre în momentul în care Costel Avram, vrednicul conducător al Apa Serv, a fost atacat pe nepusă masă de un grup de ciorditori politici, la ceas de seară, cu gândul ascuns de a confisca munca sa şi a colectivului Apa Serv, pentru a-şi umple ei, bi şi tri-sexuali politicieni locali şi judeţeni, buzunarele. Am spus atunci că Avram Costel trebuie să fie lăsat să lucreze. Cu greu, am oprit atacul roiului bi-tri-sexualilor politicieni. Dar în cele din urmă această conjuraţie a imbecililor a fost învinsă, redusă la tăcere şi pusă cu botul pe labe.
Victoria „Ziarului Văii Jiului” nu ar fi avut nicio valoare, dar absolut niciuna, dacă Avram Costel ar fi făcut ţăndări Apa Serv. Dar acesta a reuşit, nu singur, ci împreună cu minunaţii angajaţi de la Apa Serv, să verticalizeze o societate atât de prostesc hulită de mulţi, o societate unde lucrează peste 500 de oameni. Pentru prima dată în istoria sa, SC Apa Serv Valea Jiului SA, condusă de Costel Avram, a avut profit. Profit care a fost distribuit fiecărei localităţi, astfel încât de acesta să beneficieze toţi cetăţenii Văii Jiului, care sunt şi abonaţi ai Apa Serv.
În această pagină puteţi afla, din comunicatele operatorului de apă, ce lucrări vor fi finanţate din acest profit la Petrila şi Lupeni.
În încheiere vom cita nu din Hegel, ci din Şumudică, un clasic în felul lui în lumea fotbalului: dacă echipa e bună, atunci şi antrenorul e bun, că nu se poate ca echipa să aibă rezultate, iar antrenorul să fie slab. Deci, meritul pentru situaţia financiară de la Apa Serv îi aparţine directorului general Costel Avram. Şi, puţin, şi „Ziarului Văii Jiului” care nu a pactizat la vremea atacurilor cu atacatorii Apa Serv. („Ziarul Văii Jiului”)
Investiţii din dividendele Apa Serv la Lupeni
Reprezentanţii Administraţiei Publice Locale din municipiul Lupeni au avut marţi o discuţie cu conducerea Apa Serv Valea Jiului, în vederea stabilirii de comun acord a oportunităţilor de investiţii care urmează a fi efectuate, anul acesta, din dividendele acordate de operatorul regional de apă şi canalizare acţionarilor săi din această localitate.
La această întâlnire au participat viceprimarul Iacob Mesaroş, împreună cu  Gheorghe Mogoş, şef serviciu în cadrul Primăriei Municipiului Lupeni – din partea APL Lupeni, respectiv Costel Avram – director general, Monica Tarcea – Şef Departament Investiţii,  Cristian Ionică – şef Departament Producţie şi Florin Donisa – şef Departament Exploatare – din partea Apa Serv Valea Jiului.
În urma discuţiilor s-a convenit ca, din cota de dividende repartizate din profitul rezultatul în exerciţiul financiar 2016 al Apa Serv Valea Jiului pentru municipiul Lupeni, în valoare de aproximativ 82.000 de lei, să fie realizate o serie de investiţii în dezvoltarea reţelei de hidranţi şi, parţial, în sectorizarea reţelelor de distribuţie de pe raza acestei localităţi.
„Având în vedere că municipiul Lupeni va beneficia de ample lucrări de investiţii în modernizarea reţelelor de apă şi canalizare, în cadrul programului finanţat din fonduri europene, pe POIM, încă din cursul acestui an, am stabilit împreună cu domnul viceprimar Mesaroş să investim aceste resurse suplimentare ce au apărut din dividendele acordate de Apa Serv municipalităţii din Lupeni, pentru realizarea acestor lucrări de sectorizare, fapt care ne va permite să gestionăm mult mai eficient alimentarea cu apă şi intervenţia la anumite avarii. În acelaşi timp, vom extinde reţeaua de hidranţi, astfel încât aceasta să fie în măsură să asigure accesul, în caz de nevoie, a pompierilor, la reţelele de apă”, a declarat Costel Avram, director general al Apa Serv Valea Jiului.
La rândul său, viceprimarul municipiului Lupeni, Iacob Mesaroş, apreciază că aceste noi investiţii sunt binevenite, mai ales că au o sursă de finanţare care nu pune presiune pe bugetul local. „Lupeniul are nevoie de foarte multe investiţii în ceea ce priveşte reţelele de apă şi canalizare, aşa cum s-a putut constata după numeroasele probleme pe care le-am avut la Lupeni în această iarnă. Din fericire, Lupeniul este prins cu prioritate în programul de investiţii al Apa Serv pe fonduri europene, ceea ce e foarte bine. În plus, am găsit împreună şi resursele necesare pentru a pune în aplicare proiectul de realizare a canalizării în staţiunea Straja şi pe fondul banilor pe care i-am primit din dividendele Apa Serv putem, iată, să realizăm şi aceste investiţii în reţeaua de hidranţi şi în sectorizarea reţelelor de alimentare. Toate acestea la un loc vor avea ca rezultat o îmbunătăţire a serviciului de alimentare cu apă şi canalizare a populaţiei din municipiul Lupeni şi o reducere semnificativă a problemelor din acest sector de activitate”, spune Iacob Mesaroş, viceprimarul municipiului Lupeni.
Biroul de presă Apa Serv Valea Jiului Petroşani
Reţea de canalizare pe platforma industrială de la fosta mină Petrila
Zona fostei Exploatări Miniere de la Petrila, unde autorităţile publice locale din oraşul Petrila intenţionează să configureze viitorul centru industrial şi administrativ al localităţii, va avea şi o nouă reţea publică de alimentare cu apă şi canalizare.
Aceasta este concluzia care s-a desprins în urma întâlnirii pe care au avut-o marţi, la sediul Apa Serv Valea Jiului, reprezentanţii echipei de management a operatorului regional de apă şi canalizare din Valea Jiului şi primarul oraşului Petrila, Vasile Jurca. „Încercăm să găsim soluţiile pentru implementarea acestui proiect, care este unul absolut necesar în contextul în care ne dorim dezvoltarea zonei industriale de la fosta mină Petrila, fapt care implică racordarea la reţeaua publică de alimentare cu apă potabilă şi canalizare. Este un proiect necesar şi am convingerea că, împreună cu cei de la Apa Serv, vom găsi soluţii pentru realizarea lui, în cel mai scurt timp posibil”, spune Vasile Jurca, primarul oraşului Petrila.
În urma discuţiilor s-a convenit ca punctul de plecare în realizarea acestui proiect să-l constituie  realizarea unui studiu aprofundat privind investiţiile necesare în vederea extinderii reţelelor de apă şi canalizare în zona fostei Mine Petrila.
„Pentru că fostele reţele de apă şi canalizare care au aparţinut minei Petrila au fost dezafectate în urma lucrărilor de închidere şi ecologizare, studiem acum modalităţile prin care, împreună cu Primăria oraşului Petrila, vom putea realiza un proiect de racordare a acestei zone la reţeaua publică de apă şi canalizare, aflată în administrarea ASVJ. Nu este un proiect simplu, pentru că el impune investiţii semnificative, dar e unul care, cu siguranţă, este absolut necesar, în condiţiile în care administraţia locală vrea să revitalizeze zona, prin construcţia de hale industriale şi chiar prin mutarea unor instituţii publice în clădirile de la mina închisă”, spune Costel Avram, directorul general al Apa Serv Valea Jiului.
Primele resurse financiare care vor fi investite în acest proiect comun al Primăriei Petrila şi Apa Serv Valea Jiului sunt chiar cei circa 74.000 de lei repartizaţi de operatorul regional al serviciilor de apă şi canalizare din Valea Jiului către Consiliul Local Petrila, în contul cotei de dividende cuvenite din profitul ASVJ înregistrat la finele anului 2016.
Biroul de presă Apa Serv Valea Jiului Petroşani

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii