Weekendul acesta, 5 incendii de locuințe au pus câteva familii la mare...

Weekendul acesta, 5 incendii de locuințe au pus câteva familii la mare încercare

Timp de citire: 2 minute

Echipajele de pompieri, descarcerare şi prim-ajutor ale detaşamentelor din județ  şi subunităţile aflate în subordine au intervenit, în intervalul 11 decembrie – 13 decembrie, la 5 incendii, 4 accidente rutiere şi 7 transporturi de la domiciliu la ambulanţă ale unor pacienţi din Deva, Hunedoara şi Petroşani.

Detaşamentul de Pompieri Deva a acţionat în localitate cu un echipaj de pompieri şi un altul de prim ajutor pentru stingerea unui incendiu ce s-a dezvoltat într-un apartament situat pe  Calea Zarandului.  La pătrunderea în locuinţă, pompierii au găsit un bărbat de 81 de ani decedat. În incendiu a ars un televizor, o priză, conductori electrici pe o suprafaţă de 2 metri liniari şi materiale textile. Cel mai probabil, incendiul a fost generat de un scurtcircuit electric.

Pompierii deveni au intervenit, cu un echipaj, la un incendiu izbucnit într-o locuinţă, situată pe strada Principală, din Chimindia. Arderea a afectat 1 priză, 1 metru de cablu electric şi polistirenul expandat din jurul prizei. Acţiunea promptă a pompierilor a dus la izolarea rapidă a incendiului, care a fost generat de un scurtcircuit.

Tot la Deva, un echipaj a acţionat pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată izbucnit, din cauză utilizării focului deschis în spaţii deschise, pe strada Mihai Viteazu.

Detaşamentul de Pompieri Orăştie a acţionat, cu două autospeciale, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o baracă din lemn, de pe strada Gării, din municipiu. În incendiul produs de jarul căzut din sobă au ars elementele combustibile din încăpere (pat, scaune, haine), tavanul şi acoperişul.

Garda de intervenţie Lupeni a intervenit cu un echipaj, pe strada Republicii, din Uricani, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un bloc dezafectat. Au ars deşeuri menajere pe o suprafaţă de aproximativ 150 mp.

Detaşamentul de Pompieri Petroşani a intervenit, în acest sfârşit de săptămână, la 2 accidente rutiere petrecute pe DN 66. Unul dintre evenimentele rutiere s-a soldat cu doi bărbaţi, de 21 şi 22 de ani, decedaţi. Ambii au fost extraşi după intervenţia echipei de descarcerare din autoturismul care s-a izbit de o autoutilitară.

Un echipaj de pompieri şi unul de prim ajutor de la Detaşamentul Hunedoara au intervenit pe DN 66, km 175, la un accident rutier în care a fost implicat un autoturism care s-a izbit de un cap de pod. Pompierii au acţionat pentru descarcerarea conducătorul auto, în vârstă de 20 de ani, decedat pe loc în urma impactului.

Detaşamentul de Pompieri Orăştie a intervenit pe DN 7, între localităţile Orăştie şi Spini la un accident rutier în care a fost implicat un autoturism ce s-a răsturnat în afara drumului. Conducătorul autoturismului s-a autoevacuat. Pompierii au acţionat pentru decuplarea bornelor bateriei şi verificarea unor posibile scurgeri de substanţe inflamabile.

În intervalul 11 decembrie – 13 decembrie, pompierii care acţionează în vederea acordării ajutorului medical de urgenţă au asistat medical 85 de persoane.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii