În weekendul acesta / 20 incendii

În weekendul acesta / 20 incendii

Timp de citire: 2 minute

Trei zile de „maraton” împotriva flăcărilor, dar şi altor provocări, de asta au avut parte echipajele de pompieri din judeţul Hunedoara.

Pompierii au intervenit, în intervalul 31 iulie – 02 august, la 20 arderi de vegetaţie uscată, 5 transporturi de apă, o salvare a unui animal şi 4 transporturi ale unor pacienţi de la domiciliu la ambulanţă în Deva şi Petroşani.

Geoagiu şi Orăştie

Detaşamentul de Pompieri Orăştie şi Garda de intervenţie Geoagiu au acţionat, în acest weekend, pentru stingerea a 6 incendii de vegetaţie uscată care s-au manifestat la 0,1 hectare de litieră de pădure de pin în localitatea Geoagiu, la 1 hectar de mirişte de grâu pe care se aflau 5.000 de baloţi, la periferia municipiului Orăştie şi la 2,5 hectare de teren viran. În total, în operaţiunile de stingere au fost implicaţi 43 subofiţeri sprijiniţi de 10 mijloace de intervenţie cu capacitate de 5.000 şi 9.000 litri.

Banpotoc

Detaşamentul de Pompieri Deva a intervenit în localitatea Banpotoc pentru stingerea unui incendiu izbucnit la mirişte de grâu. Pompierii au stins incendiul, generat de utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cu ajutorul unei autospeciale cu capacitate de 9.000 litri şi a echipamentelor specifice.

La Săuleşti, Reea şi Hunedoara

Detaşamentul de Pompieri Hunedoara şi Garda de intervenţie Râu de Mori au acţionat pentru stingerea a 5 incendii de vegetaţie uscată care s-au extins pe aproximativ 3 hectare de teren aflate pe raza localităţilor Săuleşti, Reea şi Hunedoara.

Panc Sălişte, Sălciva şi Gurasada

Secţia de Pompieri Ilia a intervenit pentru stingerea a 5 incendii de vegetaţie uscată care au afectat aproximativ 30 de hectare de teren aflate pe raza localităţilor Panc Sălişte, Sălciva şi Gurasada.

Crişcior, Tomnatic şi Tărăţel

Staţia de Pompieri Brad a acţionat în localităţile Crişcior, Tomnatic şi Tărăţel pentru stingerea a 3 incendii de vegetaţie uscată ce s-au extins pe aproximativ 10 hectare de teren. În toate cazurile arderile au fost generate de utilizarea focului deschis în spaţii deschise.

5 transporturi de apă

Pompierii Detaşamentului Deva şi ai Staţiei Brad au efectuat 5 transporturi de apă potabilă şi menajeră în municipiile Deva şi Brad precum şi în localităţile Barza şi Almaşul Sec.

Capra din puţ

Detaşamentul de Pompieri Deva a intervenit în localitatea Hărţăgani, comuna Băiţa, pentru salvarea unei capre domestice căzută într-un puţ minier adânc de 15 metri. Aducerea la suprafaţă a animalului a fost efectuată de un pompier specializat în operaţiuni de salvare din peşteri şi puţuri în colaborare cu o echipă de salvatori speologi.

Asistenţă medicală pentru 95 de persoane               

Echipajele de Pompieri – SMURD ale ISU Hunedoara care acţionează în vederea acordării primului ajutor medical de urgenţă şi descarcerare au asistat medical, în intervalul 31 iulie – 02 august,  95 persoane. O parte dintre pacienţi au suferit traumatisme la nivelul membrelor superioare şi inferioare. Alţi hunedoreni au fost asistaţi de Pompierii – SMURD fiind diagnosticaţi cu lipotimie. Alte persoane au suferit complicaţii respiratorii, angină pectorală şi etilism acut.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii