Vulcan / Noroc că nu a avut rezervorul plin!

Vulcan / Noroc că nu a avut rezervorul plin!

Timp de citire: 2 minute

Nu am idee câte autovehicule sunt declarate, zilnic, că au fost furate sau că au fost date dispărute. De obicei, autovehiculele care fac paşi fără proprietarii lor la volan sunt autoturismele de lux. Ultimul caz celebru despre care a vuit presa a fost cel al autoturismului deputatului Rădulescu „Mitralieră”. De fapt, al fratelui său, după cum le-a „mitraliat” el ziariştilor, fiindcă – vezi, Doamne! – el nu deţine o maşină pe numele lui.

Dar nu doar
maşinile bengoase dispar în ceaţă. Hoţii fără pretenţii le iau şi pe cele amărâte. De cele mai multe ori, din câte am auzit şi eu, şi în cazul ăstora se acţionează la comandă. Dar există şi o altă explicaţie. Aceea că sunt furate din teribilism, pentru o simplă plimbare sub clar de lună. Zic aşa, pentru că cele mai multe furturi se petrec noaptea.

Cum a fost, de fapt,
cazul dubiţei „Ford”, aflată în proprietatea patronului care administrează depozitul-gubelă care funcţionează în clădirea fostei grădiniţe din centrul vechi al Vulcanului. Autoutilitara, înmatriculată în Bulgaria şi parcată în faţa depozitului, a dispărut în noaptea de vineri spre sâmbătă. Nimeni nu a văzut sau auzit ceva. Cu maşina asta îşi face treaba personalul societăţii. La aprovizionarea magazinelor sau în deplasările la diferite solicitări. Poliţiştii anchetatori nu au găsit nicio urmă care să le furnizeze indicii. Ca atare, tot ceea ce au putut face a fost să dea maşina în urmărire.

Spre norocul
patronului, care era convins că nu-şi va mai vedea vreodată dubiţa, prezenţa acesteia a fost semnalată, sâmbătă, în partea de est a Văii Jiului. Mai precis, în satul Jieţ. Autovehiculul zăcea în mijlocul drumului. Câtorva săteni li s-a părut ciudată prezenţa lui acolo, mai ales că, în interior, era un tip care dormea. Numai că insul a dispărut până să apară poliţiştii. A fost elucidat şi misterul prezenţei dubiţei în acel loc. Pur şi simplu, rămăsese fără motorină. După ce au fost prelevate amprente, dubiţa a fost predată proprietarului. Vă închipuiţi ce bucuros a fost acesta, deşi, pe partea dreaptă tabla caroseriei era un pic „şifonată”, iar stopul dreapta-spate era deteriorat. Ieri dimineaţă autoutilitara „Ford” şi-a intrat din nou în pâine la firma de care aparţine. Am văzut-o eu însumi când lucrătorii s-au urcat în ea, iar şoferul i-a dat bice.

de Gheorghe OLTEANU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii