Voichița Joian- comisar de mediu- reținută pentru luare de mită

Voichița Joian- comisar de mediu- reținută pentru luare de mită

Timp de citire: un minut

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 01.06.2016, a inculpatei Joian Voichița, comisar în cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Hunedoara, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită. Și-a riscat libertatea pentru 1.000 de lei.

În data de 30 mai 2016, Joian Voichița, în calitate de comisar în cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Hunedoara, a pretins de la administratorul unei societăți comerciale (martor denunțător în cauză), suma de 1.000 lei.

Suma respectivă de bani a fost pretinsă în legătură cu atribuțiile de serviciu, vizând un control efectuat de inspector  la societatea omului de afaceri, la data de 03 februarie 2016, finalizat fără să fie aplicată nicio sancțiune. La data de 01 iunie 2016 inculpata Joian Voichița a fost surprinsă în flagrant de către procurorii anticorupție după ce a primit de la martorul denunțător suma de 1.000 lei, banii fiind găsiți asupra acesteia.

Inculpatei i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.  La data de 02 iunie 2016, inculpata Joian Voichița a fost prezentată Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă, instanța dispunând arestarea preventivă a inculpatei pe o perioadă de 30 zile.

Punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii