Exclusiv! Iată în ce afaceri a fost/ este implicată Mia Albescu, recent...

Exclusiv! Iată în ce afaceri a fost/ este implicată Mia Albescu, recent inculpată pentru luare de mită și fals intelectual (I)

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 5 minute

La oficial, astăzi, șefa liceului privat din Petroșani deține doar calitatea de asociat / administrator în două societăți comerciale.
Osman Cereale SRL a fost înființată la mijlocul anului 2012, la București, de către un oarecare Victor Ulmeanu. Pe 1 noiembrie 2013, în societate este cooptată Maria Albescu, aceasta devenind și administrator. Mai apoi, în 8 noiembrie 2013, Maria Albescu preia toate părțile sociale, sediul firmei fiind mutat la Petroșani, în chiar sediul Casei de Cultură a Sindicatelor. N-avem idee ce cantități de cereale, leguminoase și plante producătoare de seminţe oleaginoase a cultivat firma d-nei Albescu însă vă putem spune cu certitudine că, potrivit informațiilor oficiale, societatea amintită a avut 0 angajați în anii fiscali 2012, 2013 și 2014.
Esențial este că, ajuntându-se de această firmă,  în baza contractelor nr. 89.045 și 89.046, ambele din 19 martie a.c., Maria Albescu a luat în leasing două vehicule Iveco, model DAILY 35s13v, având seriile de șasiu ZCFC1359905036063 și ZCFC1359905036064.
După o cifră de afaceri de 1.637.427 de lei în 2013 (cu un rezultat net negative, de -28.423), firma a încheiat anul 2014 cu un rezultat net de 1.913 lei la o cifră de afaceri de 716.864 de lei. La 30.09.2015, societatea datora bugetului de stat suma de 14.100 de lei, din care 9.360 de lei impozit pe profit și 2.734 de lei obligații restante la bugetul asigurărilor sociale de stat.
Maria Albescu administrează și Taxi Alpin SRL, în care este asociată (95,45%) cu Alexandra Ionela Albescu (4,55%). Șefa liceului privat a intrat în societate în 24 aprilie 2014, structura iniţială a asociaților fiind: Corlan Alexandru Răzvan – 90,90%, Albescu Maria – 4,5%,  Albescu Alexandra Ionela – 4,5%. La același moment, Mia Albescu devine și administrator. Printr-o cesiune datată 10 mai 2014, Maria Albescu preia și părțile sociale de la Alexandru Răzvan Corlan. Începând cu luna octombrie 2014, și societatea amintită își are sediul social la Casa de Cultură. În luna august 2015, Serviciul Fiscal Municipal Petroșani instituia ipotecă mobiliară asupra unui Logan, a.f. 2010, cu seria de șasiu UU1LSDA1P44504676 și seria de motor F054745, în vederea garantării parțiale a obligațiilor fiscale datorate la bugetul de stat, în sumă totală de 48.682 lei.
(va urma)mia-albescu
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București — Secția de urmărire penală au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 29.10.2015, a inculpatului ILAS MARIUS VALENTIN, cercetat sub aspectul săvârșirii a 6 infracțiuni trafic de influență și a unei infracțiuni de dare de mită, și a inculpatei ALBESCU MARIA, director al unui liceu din mun. Petroșani, cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită și fals intelectual.
Din probele administrate până în prezent a fost conturată următoarea activitate infracțională desfășurată de către inculpatul ILAS MARIUS VALENTIN:
— În cursul lunii iulie 2015, inc. ILAS MARIUS VALENTIN a pretins și apoi a primit de la doi martori denunțători suma de 1000 de lei, în schimbul exercitării influenței pe care pretindea că o are pe lângă funcționarii de la serviciul evidența populației din mun. Petroșani, în scopul obținerii mutației din buletin pentru unul dintre aceștia, necesară în vederea înscrierii la un liceu din localitatea respectivă;
— În cursul lunii iulie 2015, inc. ILAS MARIUS VALENTIN a pretins și apoi a primit de la doi martori denunțători suma totală de 10.500 de lei, în schimbul exercitării influenței pe care pretindea că o are pe lângă inc. MARIA ALBESCU, director al unui liceu din mun. Petroșani, în scopul înscrierii fictive a unuia dintre aceștia la unitatea respectivă de învățământ și a emiterii documentelor privind situația sa școlară completă pentru clasele de liceu;
— În cursul lunii iulie 2015, inc. ILAS MARIUS VALENTIN a promis inc. MARIA ALBESCU și apoi i-a remis acesteia, prin intermediari, suma de 7.000 de lei, în schimbul întocmirii în fals de către aceasta din urmă, în calitatea sa de director, a documentelor privind situația școlară completă a martorului denunțător;
— În perioada iulie-august 2015, inc. ILAS MARIUS VALENTIN a pretins și apoi a primit de la cei doi martori denunțători diverse sume de bani, în schimbul influenței pe care pretindea că o va exercita pe lângă funcționarii de la serviciul evidenţa populatiei din cadrul unor secții de poliție din mun. București, în scopul obținerii cu rapiditate a mutației din buletin pentru unul dintre aceștia, necesară în vederea înscrierii la examenul de bacalaureat la un liceu din capitală;
— În perioada iulie-august 2015, inc. ILAS MARIUS VALENTIN a pretins de la cei doi martori denunțători suma totală de 2.500 de euro, în schimbul influenței pe care pretindea că o poate exercita pe lângă angajații unui liceu din mun. București, și pe lângă un funcționar din cadrul Ministerului Educației, în scopul înscrierii peste termen a unuia dintre aceștia la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2015 și a susținerii, în mod fictiv, a examenelor, în vederea obținerii diplomei aferente;
— În perioada iulie-august 2015, inc. ILAS MARIUS VALENTIN a pretins de la suspectul G.D.A. suma totală de 2500 de euro, în schimbul influenței pe care pretindea că o poate exercita pe lângă angajați ai unor licee din Brănești, Ilfov si București și pe lângă funcționari din cadrul Ministerului Educației, pe de o parte pentru emiterea documentelor privind situația școlară a suspectului G.D.A. pentru clasele de liceu, iar pe de altă parte în scopul înscrierii acestuia la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2015 și a susținerii, în mod fictiv, a examenelor în vederea obținerii diplomei aferente;
— În perioada iulie-august 2015, inc. ILAS MARIUS VALENTIN a pretins de la un martor denunțător suma de 500 de lei, pretin­zând că va interveni pe lângă funcționari având în atribuții aplicarea de sancțiuni contravenționale la regimul rutier, în scopul anulării mai multor amenzi de circulație emise pe numele martorului denunțător în cuantum total de 3000 de lei.
În sarcina inculpatei ALBESCU MARIA s-a reținut faptul că, în cursul lunii iulie 2015, aceasta a pretins și apoi a primit suma de 7.000 de lei de la inc. ILAS MARIUS VALENTIN, în schimbul întocmirii în fals, în calitatea sa director al unui liceu din mun. Petroșani, a unor documente privind situația școlară completă a unui martor denunțător, respectiv adeverință și foaie matricolă, care atestau în mod nereal parcurgerea de către acesta din urmă a patru ani de studii liceale la unitatea respectivă de învățământ, în perioada 2011-2015.
La data de 29.10.2015 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București a dispus luarea măsurii arestării preventive cu privire la inc. ILAS MARIUS VALENTIN și luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu cu privire la inc. ALBESCU MARIA.
Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.
Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București — Secția de urmărire penală și D.G.A. — Direcția Anticorupție pentru Municipiul București și Județul Ilfov.
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII CU PUBLICUL DIN CADRUL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL BUCUREȘTI

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii