Uricani / Dănuț Buhăescu a identificat motorul dezvoltării economice și sociale a...

Uricani / Dănuț Buhăescu a identificat motorul dezvoltării economice și sociale a Văii Jiului

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Al doilea aspect – după ce al neglijării, voite parcă, a facilităților de care are nevoie mediul de afaceri local –  pe care l-a vizat Dănuț Buhăescu în discuția purtată la Primăria orașului Uricani este cel referitor la dezvoltarea infrastructurii locale.

 

În acest domeniu

acuzația curajoasă adusă de edilul șef uricănean este aceea că ”până în prezent nu s-a identificat, chiar dacă s-a cerut asta, nici un program prin care autoritățile locale din Valea Jiului să vină cu o contribuție de realizare a investițiilor mai mică în procente, decât în Timișoara sau Arad”. Localități  în care veniturile din taxe și impozite/cap de locuitor sunt mai mari decât în valea noastră. Asta deși, amintește Dănuț Buhăescu, “s-au făcut pași importanți prin care s-au identificat investiții integrate la nivelul Văii Jiului, dar care suportă modificări de la o lună la alta”. Fapt care l-a determinat, a continuat primarul, să militeze personal în continuare “pentru o dezvoltare integrată și armonioasă a tuturor localităților din Valea Jiului”. Necesitatea acestui demers derivă din aceea ca “nicio localitate și nici un cetățean, în principiu, să nu rămână în urmă și să putem recupera decalajele de dezvoltare din interiorul regiunii. Știindu-se că, de exemplu, cifra de afaceri/cap de locuitor în municipiul Timișoara este de cel puți de 20 de ori mai mare, decât cifra de afaceri/cap de locuitor din Valea Jiului”.

 

Dănuț Buhăescu atrage atenția

că “și în interiorul județului nostru, deși Valea Jiului are 30 la sută din populație, cifra de afaceri raportată la cea a județului Hunedoara este de maximum 10 la sută”. Concluzia este clară pentru primarul orașului Uricani, diferența scoțând în evidență “căderea brutală economică pe care a traversat-o Valea Jiului fără să beneficieze  de sprijinul guvernului, pentru ca să se pună ceva în loc”. În analiza sa, primarul explică și cui i se datorează supraviețuirea din ultimii patru-cinci ani, în condiții foarte grele, a Văii Jiului. “Autorităților locale și celor județene, împreună cu mediul de afaceri, atât cât este el”, e de părere Dănuț Buhăescu.

 

Crezul său, ca militant

pentru dezvoltarea întregii comunități din Valea Jiului,  este că “doar împreună vom soluționa problema noastră”. De aceea trebuie ca “aceste acțiuni să continue cu efortul concertat al tuturor primarilor și al președintelui Consiliului Județean Hunedoara, precum și al societății civile și al mediului de afaceri local”. Toți acești factori constituie, în viziunea lui Dănuț Buhăescu, “motorul dezvoltării economice” care va asigura “o strategie care să acopere nevoile reale de dezvoltare socio-economică a Văii Jiului”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii