Uricani / Problemă importantă pentru Dănuț Buhăescu și ceilalți edili șefi din...

Uricani / Problemă importantă pentru Dănuț Buhăescu și ceilalți edili șefi din Valea Jiului

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

În dimineața acestei zile, Dănuț Buhăescu se află la Petroșani, alături cu ceilalți primari din Valea Jiului, pentru dezbaterea unei chestiuni importante pentru comunitățile locale, survenită ca urmare a unei notificări sosite de la societatea comercială care asigură colectarea și transportul gunoiului menajer.

 

SC Supercom SA

București face cunoscut că are de gând să renunțe la activitatea pe care o desfășoară în vale în caz că nu se va reactualiza prețul la tona de deșeuri menajere colectate și transportate la debușeul de la Bârcea. Motivul invocat este acela al creșterii cheltuielilor pe care le face, ca urmare a unor cerințe noi legate de economia circulară, mediu, sortare etc. Cert este, am reținut de la primarul Dănuț Buhescu, că s-ar putea să asistăm chiar la o dublare a prețului plătit de către administrațiile publice locale pentru acest serviciu.

 

Întâlnirea de astăzi

are ca scop găsirea unei soluții care să fundamenteze acest preț. Indiscutabil, primarii nu pot renunța la activitatea de salubrizare, fiindcă, altfel, localitățile s-ar umple de gunoaie, dar, pe de altă parte, sunt interesați ca, din discuții, să rezulte un preț suportabil pentru cetățeni. „Problema nu e să scădem costurile, este de părere Dănuț Buhăescu, ci să le menținem sub control. Iar asta se poate face numai prin intensificarea riguroasă a acțiunii de colectare selectivă a deșeurilor menajere. În ce mă privește voi susține ca aceste costuri legate de ridicare și transport al gunoiului menajer să se fundamenteze la tona de deșeuri menajere, iar nu la numărul de persoane fizice”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii