Universitatea din Petroșani / Întâlnire pe tema Programului Operațional pentru Tranziție Justă

Universitatea din Petroșani / Întâlnire pe tema Programului Operațional pentru Tranziție Justă

Timp de citire: un minut

Continuă seria întâlnirilor din Valea Jiului dintre reprezentanții administrațiilor locale și județene și ai prefecturii cu diverși oficiali din cadrul ministerelor, sau ai ADR Vest pe subiectul „finanțarea și implementarea Programului Operațional pentru Tranziție Justă”. Un program care alături de ITI Valea Jiului va aduce în următorii ani, celor șase localități ale noastre, din partea europenilor, aproape 300 de milioane de euro pentru proiectele care vor fi depuse și admise la finanțare.

 

Miercuri 28 septembrie, în sala de conferințe a Bibliotecii Universității din Petroșani, secretarul de stat din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, Ovidiu Cîmpean, alături de expertul ADR Vest, doamna Doina Surcel, a avut o întâlnire de lucru cu autoritățile locale și județene. Alături de primari din localitățile noastre și funcționari de la vârful primăriilor, au fost prezenți și prefectul de Hunedoara, Călin Petru Marian și președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor.

Despre această întâlnire primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob-Ridzi, a transmis următoarele:

„Secretarul de stat Ovidiu Cîmpean, de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene cunoaște foarte bine problematica tranziției juste, fiind un profesionist în ceea ce privește investițiile din fonduri europene. Pentru mai bine de 10 ani a fost director de dezvoltare si management fonduri europene în cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca și ne poate împărtăși din experiența sa în domeniu, astfel încât să putem parcurge cât mai ușor pașii de implementare a acestui proiect foarte important pentru dezvoltarea unitară a zonei noastre.

Pentru următorii 7 ani, zona noastră va beneficia de 284 de milioane de euro pe Fondul de Tranziție Justă și ITI Valea Jiului. 180 de milioane de euro sunt bani care vin prin Fondul de Tranziție Justă, cea mai mare parte a sumelor fiind destinate IMM-urilor și pentru crearea de noi locuri de muncă, iar diferența este alocată pe ITI Valea Jiului. Contribuția proprie a firmelor care vor accesa aceste fonduri europene va fi cuprinsă între 20% și 35% maxim”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii