Spitalul Județean de Urgență Deva  a cheltuit pentru investiții și modernizări mai...

 Spitalul Județean de Urgență Deva  a cheltuit pentru investiții și modernizări mai puțin decât îi fusese alocat

Timp de citire: 2 minute

Câteva instituții medicale se află în subordinea Consiliului Județean Hunedoara, iar acestea au fost finanțate anul acesta în vederea realizării unor obiective investiționale. 

Spitalul Județean de Urgență Deva a beneficiat de o atenție specială, mai ales că în luna octombrie a fost nevoie de alocări suplimentare după rectificarea bugetară, după ce spitalul înregistreze datorii importante la furnizorii de hrană și medicamente. Cu toate acestea nu a reușit să cheltuie cât ar fi trebuit.

Spitalul Județean de Urgență Deva

Anul acesta la SJU Deva s-au continuat lucrările prevăzute în contractul de reparații capitale. La Secția Pneumologie – reparații în regim de urgență la corpul II al secției din fonduri ale CJ Hunedoara, în valoare de 136.420 lei, la  Secția Pediatrie – lucrări de renovare parter și etajul I, licitația pentru desemnarea constructorului a avut ca termen abia data de 01 noiembrie 2017. Bugetul alocat de CJ Hunedoara acestui obiectiv este de 409.700 lei, dar banii nu au fost cheltuiți. Deci practic pentru reparații la secțiile spitalului s-a cheltuit în total mai puțin decât a cheltuit Hunedoara pe ornamentele de Crăciun.

Cu fonduri de la Ministerul Sănătății, s-a modernizat Policlinica veche din cartierul Dacia. Lucrările au fost finalizate în cursul lunii octombrie. Aici funcționează secțiile Dermatologie, Psihiatrie și CSM (Centrul de Sănătate Mintală) Adulți.

”S-a alocat un fond de 2,6 milioane de lei pentru demararea contractului-cadru de achiziție a dotărilor necesare funcționării spitalului. S-a reușit, după 10 ani de acțiuni în instanță, întabularea terenului pe care se află construcțiile Secției Baia Sărată. Consiliul Județean Hunedoara este acum proprietar cu drepturi depline pe cei 3420 mp de teren”, se arată în bilanțul anual al CJ Hunedoara.

Sanatoriul Geoagiu

Din fondurile alocate de Consiliul Județean, în cadrul proiectului Reparații capitale – complex medical au fost modernizate grupurile sanitare și saloanele (925.000 lei) și a fost achiziționat un aparat de hematologie pentru Laboratorul de analize medicale în valoare de 75.000 lei

Ministerul Sănătății a alocat 2,5 milioane de lei pentru proiectul Reparație capitală – complex medical, spălătorie, morgă și capelă. Au fost modernizate vestiarele personalului, cabinetele medicale, camera de gardă, sălile de tratament, instalațiile sanitare și arhiva medicală și administrativă.

Sanatoriul Brad

La Brad s fost reluată activitatea cabinetului de endoscopie bronșică, singurul din județ. Ambulanța a fost dotată cu un concentrator de oxigen portabil, de asemenea au fost achiziționate o serie de echipamente medicale necesare în diagnosticarea și tratarea pacienților: un aparat BiPAP pentru tratamentul insuficienței respiratorii și al unor afecțiuni în timpul somnului, două aparate pentru antrenamentul la efort în cadrul reabilitării pulmonare, un aparat pentru diagnosticul insuficienței respiratorii, două aparate de aerosoli și este în curs achiziția unui spirometru performant.

Unitatea Medico-Socială Baia de Criș

La Baia de Criș a fost nevoie de investiții în reparații interioare secția medicală 1 – igienizare saloane et. 1, reparații exterioare trotuare și igienizare saloane degradate, reparații interioare la sala de mese, practic aici au fost realizate strict lucrări de întreținere absolut necesare pentru desfășurarea activității.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

 &nbsp DISCLAIMER
 &nbsp Atentie! Postati pe propria raspundere!
 &nbsp Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii