Sindicatul „Noroc Bun” afiliat la Sindicatul Naţional Petrom Energie, către SC Complexul...

Sindicatul „Noroc Bun” afiliat la Sindicatul Naţional Petrom Energie, către SC Complexul Energetic Hunedoara SA – în atenţia d-lui director general Emil Floruţ: „Vă solicităm, de asemenea, să ne justificaţi economic dotarea Sindicatului Muntele cu 4 (patru) maşini şi bonurile de combustibil aferente…”

Timp de citire: 2 minute

„O întreprindere care are mai mult de 1.000 de angajaţi devine un imperiu care se autoperpetuează, creând atât de multă muncă internă, până când nu mai are nevoie de vreun contact cu lumea exterioară” ( Murphy) şi se îndreaptă spre faliment, am adăuga noi.

Sindicatul „Noroc Bun” înregistrat la Grefa Judecătoriei Petroşani, în urma Sentinţei Civile nr.3678/23 iulie 2007 (iar conform Sentinţei Civile nr.400/ 2014 devenind organizaţie sindicală la nivelul CEH-SA )vă transmite următoarele:
1. Având în vedere aprobarea de către Dvs. a unui număr de peste 30 de delegaţii cu cheltuielile aferente (diurnă, cazare, masă etc.) pentru deplasarea unor sindicalişti în scop direct sindical, la Olăneşti, vă solicităm să ne transmiteţi suma totală suportată de către CEH-SA în acest scop, dar şi capitolul din BVC aprobat, care prevede aceste cheltuieli. Deplasările noastre la Ministerul Energiei au fost suportate de către organizaţia noastră, iar oamenii au fost pontaţi în libere sau concediu.
2. Moral, vorbind, vă solicităm să încetaţi a mai cheltui banii CEH-SA în astfel de scopuri, iar principiul pe care se pare că îl folosiţi: cheltuielile şi administraţia, cheltuieşte şi sindicatul ca să fie bine ca să nu fie rău, ar trebui să înceteze.
3. Vă solicităm să elaboraţi urgent un plan „Open solution crash”, care să corespundă unor situaţii de avarie, pentru a nu risca să rămână pe stradă sute de oameni. Astfel: acest plan să conţină soluţiile care trebuiesc aplicate în cazul unor situaţii gen: insolvenţă, faliment sau închiderea unor mine sau părţi dintr-o mină în cazul unor avarii( posibile, având în vedere situaţia precară în care se află locurile de muncă). Mai pe scurt: Ce veţi face cu oamenii în cazul unor situaţii critice?
4. Vă solicităm să purtaţi discuţii cu toate organizaţiile sindicale, nu numai cu sindicatul reprezentativ. Reprezentativitatea este o calitate pe care o are o organizaţie sindicală care îi permite negocierea CCM, nu monopolul absolut asupra deciziilor care se iau legat de viitorul angajaţilor CEH-SA.
5. Vă solicităm, de asemenea, să ne justificaţi economic dotarea Sindicatului „Muntele” cu 4 (patru) maşini şi bonurile de combustibil aferente.
6. Pentru o eventuală întâlnire vă prezentăm bibliografia necesară: Legea Minelor, Directiva 2009/72/ CE privind normele comune pentru piaţa de energie, Decizia 787/2010 CE privind ajutorul de stat, Legea 123/10.07.2012 a energiei electrice si gazelor, Legea Dialogului Social.

Cu stimă
Reprezentant Sindicatul „Noroc Bun”
Ing. Ştefan Adrian Jurca

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii