Și bune și rele de la Europenele de tir cu arcul

Și bune și rele de la Europenele de tir cu arcul

Timp de citire: 2 minute

Tocmai acolo sunt arcașii din Valea Jiului. La Campionatele Europene Indoor Croația, sportivii Alexandrescu şi Mogoş merg mai departe.

Ziua a doua a competiției a oferit rezultate imprevizibile pentru delegația României, participantă la Campionatele Europene de la sală de la Varazdin (CRO), anunță Federația Română de specialitate.

Prima parte a programului i-a avut ca protagoniști pe reprezentanții noștri U21, compound, care au concurat în 16-imi. Dacă Mirel Judea și Rareș Alexandrescu au avansat în 8-imile competiției, în cazul debutantului Andrei Sergiu Pallag s-a remarcat lipsa de experiență. Tânărul Pallag, aflat pentru prima dată la un astfel de nivel, a fost învins de ucraineanul Daniil Nedelenko (144-140), cu un scor foarte strâns (29-28, 29-29, 28-28, 29-27, 29-28).

În etapa eliminatorie, Mirel Judea a fost nevoit să se recunoască învins de slovenul Aljaz Matja Brenk, cu scorul 145-143, pe seturi 28-29, 29-28, 29-28, 30-28, 29-30. Performanță bună, înfrângere greu de suportat, după ce Judea, arcaș din Vale, îl învinsese categoric pe islandezul Daniel Baldurson, scor 145-133 în 16-imi.

Tot în proba individuală, Rareș Alexandrescu s-a calificat în faza superioară a sferturilor de finală, învingându-l pe Fabrizio Aloisi (ITA), cu scorul 147-145. Reprezentantul României îl va întâlni pe Yiftach Hadar din Israel, un sportiv în formă bună la această competiție, cotat cu șansă la medalii.

Programul zilei a continuat cu evoluțiile din divizia barebow, feminin. Pe tabloul eliminatoriu s-au regăsit cele trei concurente din România: Loredana Mohoș, Elena Topliceanu și Cristina Bacin.

Dintre reprezentantele noastre, s-a calificat pentru sferturile de finală în proba individuală Maria Loredana Mogoș (locul 8 în calificări), după ce a învins-o pe Natașa Stojkovic din Serbia, cu scorul final 6-4 (26-23, 25-27, 26-24, 26-26, 25-25).

Fostă campioană europeană U21 în această divizie, Elena Topliceanu a obținut un rezultat contradictoriu, fiind învinsă în optimi, scor 7-1, de Fabia Robatti (ITA), a cincea clasată în calificări. Şi Cristina Bacin s-a oprit în optimi, pierzând în fața sportivei din Franța, Alicia Baumert, 2-6.

Tânărul din Valea Jiului, Marco Tănăsescu (arc olimpic U21), nu a fost capabil de surpriză, acesta cedând în fața lui Emiliano Rampon (ITA) – locul 3 în calificări – cu scorul final 7 – 1.

Evoluția lui Tănăsescu este una meritorie, acesta reușind o calificare printre cei mai buni 16, până în optimile de finală, devansându-l în ierarhie pe mai experimentatul, Tamaș Moreh, tot din Valea Jiului, care s-a oprit în faza 16-imilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii