Se reia Liga 2 la fotbal

Se reia Liga 2 la fotbal

Timp de citire: un minut

Mult a fost, puțin a rămas până la reluarea Ligii 2. Sâmbătă, echipa de fotbal Corvinul Hunedoara va susține primul meci oficial din 2024! Hunedorenii primesc vizita celor de la CSM Slatina.

Fotbal, de la ora 11:00, în etapa a 16-a din Liga 2. „Ne vedem la meci! Un oraș, o comunitate, o echipă: Corvinul!”, este mesajul fanilor.

Până atunci, Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a adoptat mai multe cerințe suplimentare pentru clu­buri. Astfel, echipele care vor so­li­cita licență pentru sezonul 2025/26 de Liga 1 vor trebui să aibă în struc­tura organizatorică minimă necesară un director sportiv calificat.

Totodată, cluburile din primele două ligi care primesc bani de la UEFA, pen­tru că se situează între primele 20 de academii de copii și juniori din țară, tre­buie să utilizeze începând cu sezonul 2024/25 cel puțin cinci jucători formați la nivel național în fiecare meci dis­pu­tat, care să fie eligibili pentru echipa na­țională, altfel vor pierde banii. Clu­burile din Liga 2 vor trebui să înde­plinească noi criterii minime pentru a continua la acest nivel fotbalistic, să primească certificarea, cea care pentru echipele din Liga 1 se numește licență.

Echipe de junioare

În „Regulamentul privind condițiile de participare la Campionatul Național Liga a 2-a” pentru sezonul 2024- 2025, formațiile din liga secundă trebuie să aibă o echipă feminină de fotbal de ca­tegoria Under 13. Mai mult, cele care vor să urce în prima ligă au nevoie pentru a primi licența și pentru o echipă de ju­nioare Under 15. Apoi, pentru obținerea licenței este nevoie ca fiecare soli­ci­tant să aibă structurate formații de juniori: două echipe de juniori în grupa de vârstă 17-19 ani (adică juniori U17 și U19/Liga de Tineret), trei echipe de ju­niori în grupa de vârstă 10-15 ani (adică juniori U11, U13, U15).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii