Se depun eforturi pentru a deschide sezonul de schi la Straja

Se depun eforturi pentru a deschide sezonul de schi la Straja

Timp de citire: un minut

Vremea neobișnuit de caldă din această toamnă a ținut pe plus temperaturile și la munte, în Straja. Unde, deocamdată, nu se poate produce zăpadă artificială. Administratorii depun eforturi susținute și speră ca, week-end-ul, viitor să pornească instalațiile.

A nins și în Straja, însă nu îndeajuns pentru a crea un prim strat consistent pe pârtii. Asta încurcă planurile adminstratorilor stațiunii, care ar fi vrut ca, de Ziua Națională, Straja să fie din nou prima stațiune din România în care se schiază.

„E tristuț zilele acestea, ne așteptam să vină ceva ninsori mai consistente. Dar n-au venit. Chiar și așa, așteptăm să treacă astea două-trei zile cu temperaturi pozitive, după care începem pregătirea stratului de zăpadă și sperăm să reușim să pornim tunurile de zăpadă. Încercăm să ne ținem de tradiția anilor trecuți, ca de 1 Decembrie să putem porni sezonul de schi la Straja. Noi ne străduim, dar depindem de temperaturi cât mai negative”, a spus Alin Părău.

Anul trecut, în prima zi de schi, care a coincis cu Ziua Națională a României, s-a schiat gratuit la Straja, pe pârtia Constantinescu. Timpul pentru pregătirea pârtiilor ar fi la limită. Atâta doar că e nevoie de temperaturi cu minus, măcar pentru câteva zile consecutive.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii