Săptămâna Europeană de Prevenire a Cancerului de Col Uterin

Săptămâna Europeană de Prevenire a Cancerului de Col Uterin

Timp de citire: un minut
În perioada 22-28 ianuarie 2017, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, în colaborare cu trei colegii hunedorene din Petroşani, Hunedoara şi Brad organizează Săptămâna Europeană de Prevenire a Cancerului de Col Uterin. La Colegiul „Mihai Eminescu” din Petroşani, activităţile sunt programate pentru ziua de marţi, 31 ianuarie 2017, de la ora 12.
După cum se ştie, cancerul de col uterin este una din cele mai importante probleme de sănătate publică în Europa şi în România. Pe continentul european, 60.000 femei suferă de această boală şi 30.000 femei mor anual ca urmare a cancerului de col uterin.
România îşi menţine ratele înalte de incidenţă şi mortalitate prin cancer de col uterin. Cancerul de col uterin este a patra cauză de mortalitate prin cancer la femeile din România, după cancerul mamar, colorectal şi cel pulmonar, dar prima în rândul femeilor tinere, între 15 şi 44 de ani.
La nivelul judeţului Hunedoara, conform datelor oficiale, situaţia testărilor specifice în anul 2016 se prezintă astfel: cazuri testate Babeş-Papanicolau 566, dintre care cancer de col 60, iar 47 sunt pozitive.
Campania naţională care a debutat în data de 22 ianuarie 2017, odată cu Săptămâna Europeană de Prevenire a Cancerului de Col Uterin va continua în cursul lunii februarie 2017 în cadrul Lunii Naţionale de Prevenire a Cancerului cu sloganul: „STOP cancerului de col uterin!”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii