A început / Săptămâna Europeană de Prevenire a Cancerului de Col Uterin

A început / Săptămâna Europeană de Prevenire a Cancerului de Col Uterin

DISTRIBUIȚI
Frau, Koerper, Beauty, Bauch, Detail, close up, Bauchnabel, Hand, Schmerz, Bauchweh, Bauchschmerzen, krank, Krankheit, tasten, abtasten, nackt Optik:Anschnitt, Close-Up Schlagworte:Schmerz, Medizin, Koerper

Timp de citire: un minut

În perioada 24-30 ianuarie 2016, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara, Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, Spitalul Municipal „Dr. Al. Simionescu” Hunedoara, Spitalul de Urgenţă Petroşani şi Spitalul Municipal Lupeni, organizează Săptămâna Europeană de Prevenire a Cancerului de Col Uterin. 
După cum se ştie, cancerul de col uterin este una din cele mai importante probleme de sănătate publică în Europa şi în România. Pe continentul european, 60.000 de femei suferă de această boală şi 30.000 de femei mor anual ca urmare a cancerului de col uterin. România îşi menţine ratele înalte de incidenţă şi mortalitate prin cancer de col uterin. Cancerul de col uterin este a patra cauză de mortalitate prin cancer la femeile din România, după cancerul mamar, colorectal şi cel pulmonar, dar prima în rândul femeilor tinere, între 15 şi 44 de ani. La nivelul judeţului Hunedoara, conform datelor oficiale, situaţia testărilor specifice se prezintă astfel: cazuri testate Babeş-Papanicolaou cu formular FS1 completat în integralitate sunt 4.082, dintre care negative sunt 3.766, iar 316 sunt pozitive.
Mihaela PETROŞAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii