Rugby / Ştiinţa şi-a primit tricourile de campioană

Rugby / Ştiinţa şi-a primit tricourile de campioană

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Într-un cadru festiv, dar ferit de ochii presei, jucătorii Ştiinţei Petroşani şi-au primit tricourile şi medaliile de campioni împreună cu indemnizaţia de sportiv în valoare de 400 de lei. 
La începutul lunii octombrie, Ştiinţa Petroşani a câştigat, în premieră, campionatul Diviziei Naţionale de Seniori, performanţă care îi dă dreptul să evolueze în Superliga de Rugby. Ştiinţa şi-a câştigat dreptul de a evolua în primul eşalon al rugbyului românesc, alături de forţe precum Timişoara Saracens, Dinamo Bucureşti şi Ştiinţa Baia Mare.
Până la 19 februarie 2016, Ştiinţa are termen să găsească surse de finanţare şi să confirme la Federaţie prezenţa în Superligă. În caz contrar, rămâne ca petroşenenii să evolueze şi la anul în Divizia Naţională, asta pentru că Ministerul Educaţiei îi ajută financiar, ca şi până acum. Începând de anul viitor, sistemul competiţional în rugbyul românesc se va modifica. Dacă până acum, turul de campionat se juca primăvara şi returul toamna, întrecerile desfăşurându-se pe parcursul unui singur an calendaristic, în 2016 campionatul va începe abia în luna septembrie, când se va juca turul, urmând ca returul să aibă loc abia în primăvara lui 2017. Va fi o pauză forţată de aproximativ nouă luni în calendarul competiţional, iar oficialii Ştiinţei spun că pentru ei este un avantaj că noul sezon va începe aşa de târziu pentru că vor avea timp să se reorganizeze. Pe de altă parte, conducerea echipei şi-a arătat nemulţumirea faţă de dezinteresul total al factorilor locali care nu i-au trecut pe lista de premieri şi pe rugbişti.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii