Rugby. Liga Națională. Meci de infarct pentru Ştiinţa

Rugby. Liga Națională. Meci de infarct pentru Ştiinţa

Timp de citire: 2 minute
  • Poli Iași bate Știința după 8 ani

Liga Națională de Rugby a programat meciuri în toate cele trei grupe, în patru din cele cinci partide care s-au disputat impunându-se gazdele.

În Grupa a doua, în ambele partide s-au impus gazdele, după ce la pauză conduceau oaspeții. Astfel, la Iași, CS Politehnica a primit vizita echipei CS Știința Petroșani. Cu un început excelent de campionat, cu două victorii din tot atâtea partide, ieșenii au continuat turul de forță, anunțându-se o echipă care poate răsturna ierarhii, dar și cu o echipă a Științei mai bătăioasă ca niciodată.
Prima repriză a meciului disputat pe stadionul „Unirea” a aparținut celor de la Petroșani, aceștia marcând două eseuri, unul transformat pentru a intra la pauză cu avantaj, 12-0. În partea secundă, ieșenii au revenit senzațional, reducând diferența după un eseu transformat, 12-7. Oaspeții au menținut însă ecartul prin două lovituri de pedeapsă, distanțându-se, din nou, la 18-12. Gazdele nu au renunțat la luptă și au revenit cu un nou eseu, 18-12. Finalul de meci a fost extrem de disputat, ieșenii marcând eseul victoriei în ultimul minut de joc, transformarea acestuia, aducându-le victoria, 19-18 și Iașiul continuă fără înfrângere această ediție a Ligii Naționale de Rugby.
Au marcat pentru CS Politehnica Iași: Ciprian Husdup, Florin Curcan, Narcis Holbocianu – câte un eseu fiecare, Sergiu Michiduță – 2 transformări, respectiv Constantin Ivanciu, Cristian Zamfir – câte un eseu fiecare, Răzvan Barbu – 1 transformare, 2 lovituri de pedeapsă
Jucătorul meciului a fost desemnat Florin Curcan. Echipa din Iași este pregătită de fostul jucător al Științei, Cosmin Rațiu.
„A fost un meci greu, un meci în care Știința a condus tot timpul până în ultima fază în care a cedat, iar echipa din Iași a câștigat împotriva echipei noastre după o pauza de 8 ani de zile, mai exact 2015, anul în care Știința a câștigat campionatul DNS. Am jucat pe un teren greu și a fost automat un meci bazat pe fizic și pe dăruință”, a declarat pentru zvj.ro, jucătorul Științei, Răzvan Barbu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii