Program european în valoare de 7 milioane euro. / La Spitalul de...

Program european în valoare de 7 milioane euro. / La Spitalul de Urgenţă Petroșani au ajuns deja primele echipamente ultramoderne

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Continuă și la Petroșani acțiunea de modernizare a Spitalului de Urgență, cea mai mare unitate medicală din zonă, adresată locuitorilor din toată Valea Jiului.

O dată cu ridicarea noului corp al clădirii, cu finanțare de la guvern prin Ministerul Sănătății, ce va rezolva definitiv, când totul va fi finalizat și după ce va fi achiziționată și toată aparatura medicală performantă și toate echipamentele necesare, în paralel, continuă o serie de investiții, de amploare, și pe anumite proiecte și programe derulate pe fonduri europene. Un astfel de Program este și cel intitulat sugestiv: „Consolidarea Capacității Sistemului Medical Public de Gestionare a Situației de Urgență”, în valoare de 7 milioane euro la nivel de țară, o sumă mai mult decât rezonabilă, trebuie să recunoaștem. Iar marți, 10 august, primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob-Ridzi ne-a transmis faptul că pe acest Program au venit deja la spitalul din Petroșani prima serie de echipamente medicale ultra moderne, iar procesul investițional continuă pe acest Program cu finanțare europeană, dar și pe altele, cum ne asigură tot edilul-șef petroșenean:
„Continuă la Petroșani investițiile în sănătate și, în continuare, modernizăm Spitalul de Urgență Petroșani cu fonduri europene și nu numai. Pot să vă anunț faptul că la S.U.P. au venit de curând primele echipamente medicale din cadrul Programului Consolidarea Capacității Sistemului Medical Public de Gestionare a Situației de Urgență, în valoare de 7 milioane euro din fondurile europene. Prin rezultatele sale, acest proiect european generează un răspuns util și eficient al sistemului medical nu doar la criza COVID-19, pentru care a fost lansat, ci și un efect pozitiv pe termen lung, prin îmbunătățirea capacității de îngri8jire în cadrul acestei unități sanitare. Așa cum am mai precizat, pentru mine sănătatea oamenilor reprezintă o prioritate. Mulțumesc întregului colectiv din cadrul Spitalului de Urgență Petroșani, condus de managerul dr. Alin Vasilescu, pentru tot efortul depus în această perioadă și pentru întreaga implicare. Îi asigur totodată că vor avea întotdeauna în administrația publică locală un partener de încredere”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii