Primim de la Asociaţia PRO-PARÂNG / S-a încheiat Campionatul Naţional de Turism...

Primim de la Asociaţia PRO-PARÂNG / S-a încheiat Campionatul Naţional de Turism Sportiv „Ştafeta Munţilor”

Timp de citire: 3 minute
Campionatul Naţional de Turism Sportiv „Ştafeta Munţilor”, ediţia a IV-a 2015 s-a încheiat, ultima acţiune fiind festivitatea de premiere pe clasamentul general cumulat al campionatului, ce a avut loc în perioada  06-08 noiembrie în staţiunea Căciulata.       
Organizatorice
Organizatorul onorific al acestei manifestări a fost Clubul de Turism Alpin Călăuza Carpatină din Petrila care, prin preşedintele său, Petre Bendea, a reuşit să atragă un număr mare de participanţi de la cluburi şi asociaţii din ţară care au participat la campionat.
În cadrul unei şedinţe tehnice organizate sâmbătă dimineaţă s-au discutat diverse propuneri legate de regulamentul competiţiei, o scurtă analiză a problemelor semnalate la diverse etape şi s-a stabilit calendarul competiţiei pe anul 2016. Astfel cea de a V-a ediţie a „Ştafetei Munţilor” va avea 7 etape, prima debutând în luna mai în Munţii Măcin şi va fi organizată de către Asociaţia Mecanturist Galaţi, iar ultima etapă se va organiza la începutul lunii septembrie în Munţii Parâng de către Asociaţia Pro-Parâng Petroşani. Celelalte cinci etape vor avea ca gazdă masivele: Făgăraş, Ciucaş, Retezat, Piatra Craiului şi Bucegi.
Asociaţia Schi Turism Montan Pro-Parâng a participat la cinci etape şi a organizat etapa a III-a în masivul Parâng intitulată „Trofeul Pro-Parâng”, care a fost o reuşită, spunem noi, organizatorii. Ne bucurăm că efortul nostru a fost apreciat atât de către responsabilii campionatului, cât şi de participanţi, astfel încât în ediţia de anul viitor vom organiza o etapă master, ultima din  calendarului competiţional.
Premierea
A sosit şi mult aşteptatul moment al festivităţii de premiere, sala pusă la dispoziţie în hotelul Cozia a fost luată cu asalt de participanţi.
În clasamentul general cumulat podiumul a fost ocupat de Clubul de Turism şi Protecţia Naturii Cocoşul de Munte Braşov, Asociaţia Mecanturist Galaţi şi Asociaţia de Turism Gaşca Bucureşti.  Asociaţia Pro-Parâng din Petroşani a ocupat un meritat loc 8 din 80 de asociaţii, cluburi sportive sau grupuri de persoane înscrise în competiţie.
Pe categorii de concurs am obţinut următoarele rezultate: veterani – locul 3, elite – 9, open – 10 şi feminin – 8. La categoria „juniori” s-a observat o participare redusă la toate etapele fiind necesară atragerea tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani. La ediţia de anul viitor asociaţia va lansa o provocare către grupa de copii „Prietenii Munţilor” pentru a forma o echipă care să ne reprezinte la categoria juniori.
Seara de sâmbătă s-a încheiat cu întâlnirea participanţilor în costume populare, tradiţionala tombolă cu surprize, muzică, dans şi multă voie bună.
Astfel se încheie o competiţie care se doreşte foarte mult să unească cât mai multe grupuri de oameni iubitori ai muntelui, sportivi, amatori de drumeţie, care dau dovadă de sportivitate şi bun-simţ pe traseele de concurs şi mai găsesc resurse pentru mult aşteptata seară culturală şi foc de tabără care nu lipseşte de la nicio etapă.
Pentru asociaţia noastră începe o nouă provocare: pregătirea etapei de anul viitor, ceea ce înseamnă  multe puncte pe agenda de lucru care trebuie rezolvate, astfel încât competiţia să se ridice la cele mai înalte standarde şi să se bucure de o cât mai numeroasă  participare.
Suntem convinşi că şi la organizarea din anul viitor vom avea alături de noi colaboratori şi sprijin din partea unor instituţii sau persoane fizice care doresc să susţină astfel de manifestări, un pas înainte într-un efort comun al întregii comunităţi la promovarea turismului montan.
Cazimir RADVANSKI      

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii