Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi este sigur că bugetul din 2021 va fi mai...

Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi este sigur că bugetul din 2021 va fi mai mare decât cel din 2020

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

 Petroșenenii și-au plătit în proporție de peste 90% taxele și impozitele locale în 2020  Persoanele juridice – doar 50%

 

Municipiul Petroșani stă foarte bine la ceea ce înseamnă colectarea taxelor și impozitelor locale, prin serviciul specializat, de către primărie, de la populație.

 

Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi ne-a declarat că procentul de colectare a taxelor și impozitelor locale de la cetățeni la final de 2020 era de peste 90%. Este, din câte știm, peste ceea ce a fost în ultimii ani. Partea mai proastă, scoasă în evidență și de către edil, stă la persoanele juridice, unde procentul de colectare al acestor taxe și impozite locale este undeva la 50%, mai slab decât de obicei din câte știm din anii trecuți, când s-a ajuns și la 70%.

„Ne trag foarte mult în spate insolvențele apărute, unele peste noapte, că altfel procentul de colectare ar fi mult mai ridicat. Dar n-avem ce să facem dacă așa stă situația. Vom recupera ulterior banii ce revin din aceste taxe și impozite locale, dar procesul e greoi, trebuie să ne înscriem la masa succesorală și toți acei pași legali care sunt de făcut”.

Întrebat de noi dacă viitorul buget local va fi mai mare sau mai mic, în comparație cu cel de anul trecut de exemplu, primarul Petroșaniului ne-a spus, destul de optimist, că: „O să avem la Primăria Petroșani un buget local peste cel de anul trecut și cu mult mai bun decât l-am avut în ultimii patru ani. Eu zic că vom trece cu bine peste anul 2021, doar sănătoși să fim. Deocamdată nu avem schițat bugetul local, astfel că mai multe amănunte despre acesta nu vă pot da. Dar cu siguranță va fi un buget local peste cel din 2020, de asta sunt sigur”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii