Primarul Ile, acuzat pentru falimentarea fostului Club Sportiv Vulcan

Primarul Ile, acuzat pentru falimentarea fostului Club Sportiv Vulcan

Timp de citire: 2 minute
În spatele sălii, pe un scaun aflat lângă uşă, a stat, până la sfârşitul şedinţei Consiliului Local al municipiului Vulcan, profesorul de sport Florin Mârza. Care, cum este vorba, e la cuţite cu primarul Gheorghe Ile. 
Mulţi dintre cei
care au cont pe Facebook sunt la curent cu acuzaţiile pe care profesorul de sport şi, totodată, antrenor de Kempo Florin Mârza i le aduce primarului vulcănean. Una dintre acestea ar fi aceea că Gheorghe Ile ar fi vinovat de falimentarea fostului Club Sportiv Vulcan. La sfârşitul şedinţei din ziua de joi, 25 august, Florin Mârza a vrut să afle răspuns, chiar din gura primarului, la două întrebări.
Prima a fost aceea
a dezvăluirii identităţii celor doi profesori de sport pe care însuşi Ile a afirmat, în şedinţa de consiliu local din iulie, că i-ar fi invitat să facă parte din conducerea clubului sportiv aflat pe cale să fie înfiinţat. Mai cu câr, mai cu mâr, Ile a rostit două nume. Primul a fost cel al profesorului de sport vulcănean Elvis Stan. Numai că el nu putea să facă parte din conducerea clubului, fiindcă este antrenor de baschet cadrul acestuia. Nici al doilea nume rostit de primar nu a fost convingător pentru Florin Mârza. În primul rând, domnul Dan Voicu nu are calitatea de profesor de sport şi, doi, nu are de gând să plece de la conducerea tehnică a echipei de fotbal “Hercules” Lupeni, al cărei antrenor principal este.
Cealaltă întrebare
a lui Florin Mârza s-a referit la refuzul primăriei vulcănene de a organiza licitaţii, în baza Legii 350/2005, pentru finanţarea entităţilor sportive din localitate. La începutul anului, clubul sportv administrat de el a solicitat acest lucru Primăriei Vulcan, dar răspunsul a fost scurt şi dezarmant: în 2016 nu au fost alocaţi bani pentru sport. Acuzaţia lui, în cazul de faţă, este aceea că Ile ar fi îngrădit cu bună ştiinţă accesul anumitor cluburi sportive la fondul public de bani. Acuzaţie pe care Gheorghe Ile a respins-o aruncând vina pe membrii comisiei cultură-sport care a efectuat repartizarea banilor doar pentru cultele religioase, fără să ia în considerarea activitatea sportivă a cluburilor existente în municipiul Vulcan. Excepţie făcând Clubul Sportiv Municipal “Mihai Viteazu” Vulcan. Căruia, deşi se afla, atunci, în chinurile facerii, i-a fost prevăzută suma de bani care urma să-i fie alocată.
Ca atare,
în luna iunie Florin Mârza a înaintat o sesizare către Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, instituţie de la care aşteaptă răspuns în cursul lunii viitoare. În funcţie de acesta va stabili modul în care va acţiona în continuare. În luna mai a acestui an, tot el a înaintat la DNA o sesizare în care-l acuză pe primarul Gheorghe Ile de acordare de bani, din fonduri publice, în baza Legii 350/2005, în anii 2011-2014, Clubului Sportiv Vulcan care înregistra datorii mari la bugetul de stat. Sesizarea a făcut-o ca urmare a declanşării, de către DNA, a unei acţiuni la Primăria municipiului Timişoara. Instituţie teritoriale-administrativă care ar fi procedat în mod similar.
Gheorghe OLTEANU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii