Ploile / N-au afectat reţeaua hidrografică a Văii Jiului

Ploile / N-au afectat reţeaua hidrografică a Văii Jiului

Timp de citire: un minut

De la hidrologii SHI Petroșani, din cadrul Apelor Române, am aflat chestiuni de interes general.
Joi, 21 septembrie, până la orele 14:00, precipitaţiile maxime căzute în localităţile noastre au fost de 24 l/ mp în Bărbăteni-Lupeni.
Din punct de vedere hidrografic, pe râul Jiul de Est, în zona localităţii Lonea-Petrila, nivelul râului a fost în creştere cu 15 cm. Mai la vale, la Livezeni, nivelul Jiului a crescut cu 27 cm, nefiind însă niciun pericol de inundații.
Pe afluenţi ai Jiului, creşterile de nivel ale apelor curgătoare au variat între 11-38 cm, fiind valori normale.
Interesant este faptul că, cu toate ploile căzute în ultima perioadă, miercuri şi joi, mai există tronsoa­ne de râu secate, de exemplu pe Lazăru, în vestul Văii Jiului.
În ceea ce priveşte barajul hidrotehnic Valea de Peşti, nu sunt probleme, lacul fiind plin şi ţinut la parametrii normali prin toate măsurile tehnice ce se impun.
„Starea tehnică a construcţiilor hidrotehnice din administrarea SHI Petroşani este monitorizată în permanenţă asigurându-se exploatarea la parametri optimi şi în deplină siguranţă. Lucrările hidrotehnice cu rol de apărare aflate în administrare funcţionează de asemenea la parametrii optimi de exploatare.
Mai vreau să spun că în data de 18 septembrie au început lucrările de decolmatare pe Jiul de Est în zona Staţiei de Epurare Lonea-Petrila unde era necesară intervenţia”, a declarat pentru ZVJ inginerul Sorin Corici, şeful SHI Petroşani.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii