Petroșani / 100 de camere video performante vor monitoriza zi și noapte...

Petroșani / 100 de camere video performante vor monitoriza zi și noapte urbea

Timp de citire: 2 minute

Toate parcurile din Petroșani, precum și toate străzile principale din cartiere, inclusiv cele din cel mai mare cartier, Aeroport, dar și Colonia Petroșani, precum și anumite zone „fierbinți”, acolo unde unii s-au obișnuit să arunce periodic deșeuri menajere și alte mizerii, vor avea montate camere video, incluse într-un sistem video de monitorizare în vederea siguranței cetățeanului în spațiul public al localității.

 

Un proiect necesar

Acest proiect este absolut necesar, în condițiile în care numărul actelor de vandalism față de mobilierul stradal parcă nu se mai sfârșește. Polițiștii și polițiștii locali, dar și foarte mulți cetățeni cer implementarea unui astfel de proiect de ani de zile. Iată că, în cele din urmă, primăria a reușit să obțină aprobare de finanțare printr-un proiect european, bani deloc puțini și care altfel ar fi fost cu greu găsiți la bugetul local.

În momentul în care Primăria municipiului Petroșani a depus proiectul pe PNRR, prin care se dorea obținerea finanțării europene pentru acest sistem integrat de monitorizare video – existent și în momentul de față dar numai în nordul Petroșaniului în centrul civic și pe strada principală până la primărie, plus strada ce duce la piață, Nicolae Bălcescu și alte câteva zone, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi ne-a dat atunci mai multe amănunte. Ne-a spus atunci că speră ca acest proiect să primească finanțare, „deloc puțină, de aproape 3 milioane lei, bani pe care altfel nu i-am putea avea”.

 

Finanțarea prin PNRR a fost aprobată de MDLPA

Zilele trecute primarul Tiberiu Iacob-Ridzi a transmis faptul că proiectul a fost aprobat pentru finanțare. Ceea ce înseamnă că într-un an, Petroșaniul va avea acest sistem integrat de monitorizare extins în toată localitatea.

„100 de camere video vor monitoriza municipiul Petroșani printr-un sistem modern, care include toate zonele din localitate. Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a aprobat proiectul pe care l-am depus privind Realizarea sistemului de monitorizare și siguranță a spațiului public din municipiul Petroșani. În valoare de peste 2,929 milioane de lei, obiectivul de investiții este finanțat din PNRR, pe Componenta 10 – Fondul Local. În prezent există un sistem integrat de supraveghere video, în zona centrală a localității și în zona de agrement Brădet, iar noile echipamente de monitorizare urbană vin în completarea acestui sistem și contribuie la creșterea gradului de siguranță pentru locuitorii municipiului Petroșani”, a anunțat primarul Petroșaniului.

 

Toate parcurile – monitorizate non-stop

Parcurile vor avea montate cel puțin două camere video, iar parcul mare din central Petroșaniului va avea mai multe, astfel încât imaginile să fie surprinse din mai multe unghiuri, astfel încât autorii unor acte de vandalism să fie rapid identificați, inclusiv când afară se întunecă.

„Vor fi camere video performante, care vor surprinde imagini clare inclusive noaptea, astfel încât să nu mai fie probleme că imaginile nu sunt clare și că nu se pot identifica autorii”, ne spunea la începutul verii din acest an, într-un interviu, edilul petroșenean.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii