De la sfârșitul săptămânii trecute, / Camere video la Pasul Vâlcan

De la sfârșitul săptămânii trecute, / Camere video la Pasul Vâlcan

Timp de citire: un minut

Se vede rodul promovării constante, de către administrația publică locală, a amenajărilor domeniului sociabil de la cota 1300 a Pasului Vâlcan. La sfârșitul săptămânii trecute, bunăoară, la munte au urcat circa șase sute de iubitori ai sporturilor de iarnă și dornici de destindere.

 

Estimarea a făcut-o

o rudă de-a mea care are cabană în Pas și este acolo de vineri și până duminică. Uneori chiar și mai mult. Așa că, sursa fiind credibilă, nu am de ce să mă îndoiesc de veridicitatea informației. De altfel, acest lucru ar putea fi confirmat și de către lucrătorii de la telegondolă. Numai că, trebuie ținut seama, sunt amatori care iau pieptiș, pe jos, drumul, ca să ajungă la destinație. Așa fac, în fiecare săptămână, primarul Cristian Merișanu și grupul lui de prieteni – Ștefan Feszner, Daniel Lehăceanu și alții, împreună cu familiile. Ca să nu mai zic de Daniel Halastauan care, însoțit de amicii lui, își continuă traseul până în vârf de munte. Ceea ce la „Galego” nu-i de mirare.

 

S-a schiat la greu

pe cele două pârtii, mai ales că la instalația de teleschi nu s-a cerut nici un ban. La dispoziția amatorilor au stat cele două apres-schiuri – cel de lângă stația de întoarcere a telegondolei și celălalt denumit „La Cassian”, deschis de către fostul consilier local Florin Govor. La ambele s-a putut bea ceai fierbinte și vin fiert, iar cei care nu și-au luat de acasă de ale gurii au găsit aici un sandviș sau o supă instant.

 

Noutatea este că,

începând de duminică, la Apres-schiul „La Cassian”, funcționează două camere de luat vederi, montate cu ajutorul celor de la „Free Cams”. Aceiași care au instalat astfel de dispozitive și la alte stațiuni din țară. O cameră video „bate” spre pârtia de schi. Iar cealaltă este îndreptată către stațiune. Ele transmit în timp real tot ce se petrece la Pasul Vâlcan, dar și informații privind temperatura și alte date absolut necesare celor care vor să ajungă aici.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii