Performanţa sportivului Avram Iancu, primul român care a traversat înot Marea Galileii,...

Performanţa sportivului Avram Iancu, primul român care a traversat înot Marea Galileii, a fost validată oficial

Timp de citire: un minut

Polisportivul Avram Iancu a primit, joi, la sediul Consulatului General al României din Haifa, certificatul prin care se atestă faptul că a reușit să parcurgă înot Marea Galileii, din Israel, și că este primul român care reușește o asemenea performanță sportivă.

Ceremonia a avut loc la sediul Consulatului General al României din Haifa, prilej cu care organizația israeliană Galilee Marathon Swimming Association i-a acordat certificatul oficial care atestă faptul că a traversat Marea Galileii și că este primul român care a făcut acest lucru. Acest certificat are două conotații importante. Din punct de vedere sportiv, este documentul oficial care arată că a realizat aceasta traversare, recunoscută astfel de către toate organizațiile mondiale de înot în ape deschise. Pe de altă parte, atestă faptul că este primul român care a traversat înot Marea Galileii.
Bibliotecarul din Petroșani a ținut să sublinieze importanța sportului, în general, pentru toată lumea, dar mai ales pentru tineri, el menționând, în particular, beneficiile înotului.
„Le mulțumesc tuturor celor care au crezut în mine și sper ca tot mai mulți tineri să îmbrățișeze acest sport minunat și complet, care este înotul. Avem nevoie de sport, de mișcare, în general, pentru a ne dezvolta armonios, din toate punctele de vedere”, a spus înotătorul.
Avram Iancu a încheiat cu succes, marți după-amiază, performanța de a traversa înot Marea Galileii, din Israel, pe o distanță de aproape 21 de kilometri, la capătul unei curse care a durat aproape 11 ore și 40 de minute.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii