Pentru noul ciclu financiar, / 710 milioane de euro – disponibile pentru...

Pentru noul ciclu financiar, / 710 milioane de euro – disponibile pentru ADR

Timp de citire: 2 minute
Conform declaraţiilor făcute la sfârşitul săptămânii trecute de directorul executiv al Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Vest, Sorin Maxim, pentru noul ciclu financiar în Regiunea Vest sunt disponibile fonduri în valoare de 710 milioane de euro. Pentru a accesa aceste fonduri, judeţul nostru poate propune primele proiecte chiar de la jumătatea lunii ianuarie 2016.
După cum spune Maxim, există interes crescut pentru accesarea acestor fonduri: „Avem un portofoliu de proiecte foarte consistent şi comunicăm permanent. Noi am cerut primarilor ca orice propunere pe care vor să o lanseze, ca şi implementare, să vină înainte cu o fişă de proiect. Ne uităm pe ea, putem să-i mai orientăm, să mai ajustăm din ea, sunt anumite lucruri care nu sunt corespunzătoare cu programul, pentru a nu avea cheltuieli neeligibile. Ne propu­nem chiar, cu expertiză, să încercăm să aruncăm o privire şi pe proiectele tehnice, pentru a evita sincope în partea de proiectare”.
Sorin Maxim a mai declarat că se fac eforturi pentru reducerea birocraţiei din sistemul de accesare a fondurilor europene prin proiecte. „Se doreşte ca pe următorul ciclu de finanţare să lansăm direct pe sistemul electronic, în care beneficiarul va încărca el singur documentele, urmând ca validarea să o facem noi şi toată comunicarea să se facă prin acest sistem electronic, fără a mai circula foarte multe documente. În principal, tot ceea ce ţine de documentaţie se va încărca electronic”, spune directorul executiv al ADR Vest.
Pe de altă parte, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Adrian David, a declarat că angajaţii instituţiei pregătesc de aproape doi ani documentaţia necesară pentru noile proiecte eligibile la finanţare, ţinta principală fiind modernizarea drumurilor judeţene de pe axa Mureş Nord, paralele cu autostrada A1, şi a drumului judeţean dintre oraşele Hunedoara şi Călan.
„Se lucrează din punct de vedere al investiţiilor pe care le vom face, pe axa de modernizare a drumurilor judeţene. Se lucrează de doi ani la documentaţia pentru drumurile care vor fi modernizate. Acum ne adaptăm doar la legislaţia care a apărut ulterior momentului de debut al lucrărilor şi eu sunt convins că la mijlocul lui ianuarie vom putea demara procedurile de achiziţie pentru ambele drumuri pe care vrem să le modernizăm pe POR”, a declarat preşedintele CJ.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii