Pentru longevitatea în familie / Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi a premiat 19 cupluri...

Pentru longevitatea în familie / Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi a premiat 19 cupluri petroșenene

Timp de citire: 2 minute

La nivel mondial, ziua de 15 mai este dedicată celebrării familiei. La Petroșani, cu această ocazie  a fost sărbătoare, pentru că 19 cupluri au fost premiate pentru curajul pe care l-au avut în urmă cu 50 de ani de a-și întemeia o familie. Sunt zeci de astfel de exemple, an de an, care merită felicitate. Și primarul Tiberiu Iacob-Ridzi face cu tenacitate acest lucru.

Ziua familiei este sărbătorită în întreaga lume la 15 mai, pentru a sublinia încă o dată, importanța familiei. Cu acest prilej, la Petroșani, au fost premiate acele cupluri care în decursul a celor 50 de ani de conviețuire, au pus mai presus de orice dragostea, fidelitatea, încrederea, adică familia.

„Avem ocazia să sărbătorim astăzi 19 cupluri care au împlinit 50 ani de căsnicie. De două sau trei ori pe an facem această premiere. De fiecare dată văd în acești oameni care au muncit o viață întreagă și au reușit să păstreze familia unită un exemplu, pe care noi, generațiile mai tinere, trebuie să-l urmăm și să avem speranța și credința în Dumnezeu, că toate lucrurile se rezolvă pe acest pământ dacă există înțelegere și armonie”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Jumătate de secol de conviețuire împreună este o performanță greu de egalat, mai ales în zilele noastre. Unde mai pui, că aceste cupluri au trăit anii în care libertatea de exprimare nu exista, ani în care lipsurile erau la ordinea zilei, dar cu toate astea au reușit să pună stâlpii la temelia societății dezvoltate de astăzi.

„Familia mea a trecut prin multe, bune și rele. Cumva printr-o anumită împrejurare, pentru că trebuie să recunoaște, un ajutor divin ne-a scos sau ne-a ferit din diverse necazuri în care puteam intrat. Cu toleranță, armonie în familie, lucrurile pot fi depășite. De exemplu, eu, când soția se enerva, încercam să tac, pentru a depăși clipa aia de furie”, a spus unul dintre cei premiați.

„Vă mulțumesc și declar că sunt copleșit de emoții. Suntem cupluri de veterani în căsnicie. După părerea mea, secretul este toleranță. Căsnicia mea, foarte pe scurt, a început așa. În 1970 am venit la schi în Parâng. Când am coborât din tren, am zis, doamne cum pot să trăiască oamenii ăștia aici, era un fum… Și Dumnezeu a zis, da? Bine, te mut aici. Așa am venit în Valea Jiului, am același apartament, aceiași nevastă, aceiași vecini, și tot acei oameni care îi văd zilnic și de care îmi e drag”, a declarat veteran în căsnicie.

„Timp de 46 de ani, am muncit la Regia Apei. Și înainte și după revoluție, am lucrat la stații, începând de la Valea de Pești și până la Taia. Am îndurat multe, dar alături de soția mea, care m-a susținut necondiționat, le-am depășit pe toate. Azi ne bucurăm de copii realizați, nepoți și toate lucrurile frumoase ale bătrâneții, pentru că, să știți, această perioadă are și părți frumoase”, a adăugat un alt domn.

Petroșaniul este municipiului care are sute de astfel de cupluri, exemple vii, ale familiei tradiționale. Periodic administrația publică locală premiază cuplurile de aur, și chiar pe cele de diamant, pentru că sunt zeci de cupluri care au împlinit 60 sau peste 60 de ani de căsnicie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii