Monica Iacob-Ridzi a fost eliberată condiţionat

Monica Iacob-Ridzi a fost eliberată condiţionat

Timp de citire: un minut

Fost ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi va fi eliberată condiţionat din Penitenciarul Gherla, în urma deciziei Tribunalului Cluj care a venit marți, 21 noiembrie, cu următoarea soluție: „Se menţine decizia Judecătoriei Gherla şi dispune de îndată punerea în libertate a Monicăi Iacob-Ridzi”, respingând astfel contestaţia DNA faţă de măsura liberării condiţionate a Monicăi Iacob-Ridzi, decisă luna trecută de Judecătoria Gherla.

Monica Iacob-Ridzi a petrecut deja aproape trei ani în spatele gratiilor, după ce a fost condamnată în 2015 la 5 ani de închisoare pentru abuz în serviciu, sentinţa fiind definitivă. După ce justiția și-a spus cuvântul, a aplicat pedeapsa stabilită de cuviință, a venit timpul să își spună cuvântul și speranța. Este un prim pas spre zile mai ușoare alături de familie, dar fostul ministru nu va avea neapărat o viață fără probleme de acum înainte, pentru că are de plătit prejudiciul stabilit.

Monica Iacob-Ridzi nu are bani în conturi, pentru că nu și-a însușit prejudiciul. Pentru recuperarea prejudiciului s-ar putea impune vinderea proprietăților, adică apartamentul din Petroșani și jumătate dintr-o casă deținută în coproprietate în județul Olt, și un teren de 3000 mp la Slatina.

Alina PIPAN

 

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii