Lupeni. Grădinița din cartierul Tineretului – în prag de inaugurare

Lupeni. Grădinița din cartierul Tineretului – în prag de inaugurare

Timp de citire: 2 minute

De anul viitor, cel mai probabil o dată cu debutul modulului 3 al anului școlar, grădinița din cartierul Tineretului din Lupeni va fi dată în folosință. Lucrările sunt finalizate, mai trebuie doar ca mobilierul să ajungă la instituția de învățământ. În speranța că se găsește o firmă interesată, primăria scoate a patra oară la licitație această componentă.

În cartierul Tineretului din municipiului Lupeni, o grădiniță nouă, realizată după ultimele strandarde europene, este la un pas de a fi dată în folosință. Realizat în proporție de 99,9%, obiectivul, pe lângă clădirea în sine, a fost dotat și cu aparatură performantă, atât de necesară în actul de învățământ. Zilele acestea, constructorul finalizează mici lucrări de detaliu.

„Grădinița din cartierul Tineretului este astăzi nou-nouță, finalizată în proporție de 99,9%. Mai avem de pus doar câteva jgheaburi și câteva bucăți de tarchet pe o anumită latură de scări. În rest, totul este finalizat, ne-a venit și o parte din dotări, avem table moderne care se folosesc acum în învățământ, laptopuri și toată tehnologia folosită acum. Întreaga grădiniță a fost gândită după zilele noastre. De exemplu, și la partea de încălzire, am ținut foarte mult ca sistemul să fie în pardoseală, pentru că – mai ales la grădiniță – consider că e foarte important ca temperatura ambientală să fie una foarte bună, iar încălzirea în pardoseală oferă un confort termic uniform”, a spus primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță.

Mobilierul este singurul lucru care încă nu a ajuns la unitatea de învățământ, și asta pentru că nu sunt firme interesate să liciteze pentru băncuțe, scaune și restul celor necesare. Administrația publică locală a scos la licitație această componentă de trei ori, fără succes deocamdată. Așa că acum se iau în calcul chiar și ajustări la prețuri pentru a stârni interesul firmelor.

„Ne lipsește doar mobilierul. Acesta a fost scos la licitație de trei ori, fără vreun succes. Au fost firme interesate, însă nu s-a depus nicio ofertă pentru partea de mobilier. O să încercăm să le scoatem din nou, să le actualizăm pe partea de prețuri, acolo unde se poate, în așa fel încât din modulul 3 să putem duce copiii acolo să învețe, într-o grădiniță nouă, frumoasă”, a mai spus edilul.

Nu mai puțin de 10.762.112,87 lei au fost investiți în acest proiect, cea mai mare parte a banilor fiind din fonduri europene nerambursabile, atrase de municipalitatea din Lupeni. Contractul de finanțare pentru acest proiect a fost semnat încă din anul 2020.

La trei ani distanță de la acel moment această grădiniță este acum la un pas de a fi inaugurată și dată în folosință preșcolarilor din Lupeni.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii