Lupeni / Destinul lor este în mâna lui Dumnezeu și în cea a...

Lupeni / Destinul lor este în mâna lui Dumnezeu și în cea a administraţiei publice locale

Timp de citire: 2 minute

În urma incidentului petrecut zilele trecute, locatarii blocului D1 de pe Aleea Tineretului din Lupeni au ajuns în situația de a fi sinistrați. Li s-a interzis să mai intre în bloc, iar, pentru ca interdicția să funcționeze și bunurile lor aflate înăuntru să fie în siguranță, perimetrul a fost securizat și este păzit permanent de jandarmi.

Oamenii,
femei, bărbați și copii, și-au petrecut noaptea în sala de sport a Școlii Gimnaziale nr.2 sau pe la neamuri și cunoscuți. Joi dimineața, o mare parte dintre locatari a revenit lângă blocul care, până acum trei zile, le-a fost casă. S-au strâns laolaltă și sporovăiesc între ei. Ceva mai încolo s-au adunat locatari din blocurile învecinate. Fiecare se străduie să redea cu lux de amănunte cum tavanul apartament de la etajul I a ajuns în beci. O doamnă mai în vârstă spune că la dumneaei în casă s-a întâmplat asta.

Nu știu
însă un lucru. Ce se va întâmpla cu ei, cu blocul? Deși nimeni nu i-a lămurit precis, încearcă să-și facă singuri curaj. O să-l repare, și-a dat cu părerea un tânăr. Dar nici el nu era prea sigur pe spusele sale. Mai ales că, mai nou, umblă zvonul că imobilul ar urma să fie demolat. Mai toți, însă, îi privesc circumspect pe cei care fac poze sau filmează. Sunt sătui de poze, aflu de la unul mai dezlegat la limbă. Dar și de promisiuni, s-a grăbit el să adauge.

Acestea au curs
râuri-râuri în toate campanile electorale. Chiar și la asta ultima, locală. Vom veni, vom face, vom drege, li s-a promis, dar, concret, nu s-a petrecut nimic. Ei au continuat să trăiască în același imobil mizerabil, cu pereții exteriori scorojiți și plini de fum, pe acoperișul căruia au apărut câteva sălcii. Ieri, era plăcut afară. Era soare, se încălzise destul de bine, așa că au mai uitat de necazul care a dat peste ei. Nu sunt nici prea bucuroși că vor ajunge să stea în clădirea fostei maternități. Aceea e cam departe de oraș, pe când aici, de lângă fosta poștă până complexul comercial – „La Tora”, cum i se spunea pe vremuri – sunt câțiva pași. Până una-alta sunt conștienți de un lucru. Acela că destinul lor este și în mâna lui Dumnezeu și în cea a administrației publice locale lupenene.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii