Liviu Gherghin, / Cetățean de Onoare al Petroșaniului post-mortem

Liviu Gherghin, / Cetățean de Onoare al Petroșaniului post-mortem

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Vestea că unul dintre cei mai cunoscuți oameni din Valea Jiului, nu doar din Petroșani, a căzut răpus de COVID-19, după vreo zece zile de chin petrecute prin spitale, a căzut ca un trăsnet peste întreaga comunitate locală din zonă.

 

Pe data de 1 noiembrie, în „Ziua Luminației”, când se spune că sufletele celor plecați se reîntorc pentru o zi ca să ne fie alături și, astfel, să ne readucem aminte de ei și să-i cinstim așa cum se cuvine la mormântul lor, cu o lumânare aprinsă și un buchet de flori, dar și cu lacrimi venite din izvorul sufletelor noastre, notarul Liviu Gherghin, căci despre el este vorba, a fost înmormântat! Deosebit de tulburat de această trecere spre cei drepți a celui care a fost, Liviu Gherghin, primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob-Ridzi ne-a spus duminică, 1 noiembrie, că la prima ședință va exista un proiect prin care distinsul notar și patriot petroșenean să fie declarat „Cetățean de Onoare post-mortem”.

„Astăzi, 1 noiembrie, credincioșii catolici, greco-catolici, ortodocși, protestanți și reformați celebrează Luminația sau Ziua Morților. Este ziua în care oamenii cinstesc memoria celor dragi trecuți în lumea drepților, iar florile și lumânările aprinse nu lipsesc de la nici un mormânt.

Și tot astăzi, 1 noiembrie, cu suflet greu, ne luăm rămas bun de la Liviu Gherghin, Românul adevărat, omul care a păstrat Patria și Tricolorul în sufletul său și nu a uitat de omenie, de bunătate, de valorile morale, indiferent de vremuri. Pentru patriotismul său, pentru contribuția adusă la dezvoltarea urbei, pentru tot ce a însemnat Liviu Gherghin pentru municipiul Petroșani și pentru noi, locuitorii acestui oraș, am decis să propun în prima ședință de Consiliu Local Petroșani, conferirea post-mortem a Titlului de Cetățean de Onoare al municipiului Petroșani pentru Liviu Gherghin. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”.

Dumnezeu să te aibă în paza Sa, Liviule, și suntem convinși și noi, cei din redacție, că de-acolo, de sus, vei veghea asupra acestui oraș pe care l-ai iubit nespus și vei ține Tricolorul sus, așa cum o făceai de fiecare dată când participai la acțiunile legate de Țară și de Istoria Neamului!

Rămas bun, prieten drag!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii