Vulcan / Cel mai tânăr Cetățean de Onoare

Vulcan / Cel mai tânăr Cetățean de Onoare

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

În ultima ședință din mandatul 2016-2020 al Consiliului Local al municipiului Vulcan a apărut, pe ordinea de zi, un proiect de hotărâre care, inițial, nu figura în dosarul de ședință distribuit pe laptopurile consilierilor locali.

 

Proiecte de

hotărâre prin care se conferă titlul de Cetățean de Onoare sunt puse în discuție de obicei în ședința din luna mai. Cea de dinaintea desfășurării Nedeii Vulcănene, în cadrul căreia are loc festivitatea de decernare a lui. Anul acesta, din cauza pandemiei nedeia nu a mai avut loc, așa că nici vorbă de așa ceva. Anul trecut a existat, într-adevăr, o tentativă în acest sens. O numesc tentativă, fiindcă încercarea inițiatorilor de a le acorda acest titlu unor cetățeni a eșuat din cauza împotrivirii majorității membrilor consiliului local, nemulțumiți de numele, activitatea și de meritele unora a dintre cei trecuți pe listă.

 

Proiectul de hotărâre

de conferire a titlului de Cetățean de Onoare pus, joi, în discuție l-a avut în vedere pe tânărul de 21 de ani Alexandru Preda. Meritele sale amintite de viceprimarul Pompiliu Barbu se leagă de activitatea sportivă a acestuia: titluri de campion național și mondial, medalii obținute la întrecerile la care a participat și prin care a făcut cunoscut numele Vulcanului. Localitate în care s-a născut, crescut și instruit. Proiectul a fost supus la vot secret, rezultatul acestuia fiind 12 voturi „pentru” și două „împotrivă” din paisprezece. Ca atare, tânărului sportiv Alexandru Preda i-a fost înmânată diploma care-i certifică noul titlu primit.

 

Primul care l-a felicitat    

și i-a lăudat meritele și sacrificiile făcute a fost consilierul local Spiridon Simion. Liberalul Costel Mihai a fost curios să afle un amănunt de la Pompiliu Barbu. Dacă nu era membru și candidat la funcția de consilier local pe lista PSD, respectivul ar mai fi fost onorat cu titlul acesta? Viceprimarul i-a replicat că modul în care sunt selectate persoanele care devin cetățeni de onoare nu ține seama de criterii politice. Dovadă că de el beneficiază și persoane care sunt membri ai altor partide. Aldista Cristina Iszak l-a felicitat sincer pe Alex Preda și, ca fostă dirigintă a băiatului, i-a urat să-și continue activitatea în același mod serios în care a făcut-o până acum.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii