Leacul la durerea Văii Jiului: Proiecte realiste şi gândite pe termen lung

Leacul la durerea Văii Jiului: Proiecte realiste şi gândite pe termen lung

Timp de citire: 2 minute
După codul roşu în care m-a băgat, i-am spus, la telefon, redactorului şef la care latifundiar teleormănean PSD făceam referire. Îl ştia şi el, nu-i problemă, iar în privinţa premierului de tristă amintire Boc, ce să mai zic? 
Ăla a fost doar
o biluţă pe care Băse şi-a scos-o din nas şi cu care se juca şi se distra cum voia el. Dovadă că micuţul clujean nu a fost auzit măcar o dată să-şi fi exprimat o părere într-o privinţă sau alta. Toate răutăţile înfăptuite la vremea aceea erau emanate de la preşedinte, iar micul muc, jucăria lui Băsescu, trebuia doar să le pună în aplicare. Fără să comenteze, desigur. Nu-mi amintesc ca vreunul dintre ei să fi adus vorba cândva despre Valea Jiului. De aceea, la fel ca mai marii actuali ai administraţiilor publice locale de la noi, mai că-mi vine să cred că, de data asta, se va ivi luminiţa de la capătul tunelului.
Asta cu luminiţa a repetat-o,
mai nou, însuşi vicepremierul Vasile Dîncu, să ştiţi. A zis că ea va apărea, negreşit, după o perioadă grea prin care a trecut Valea Jiului. Acum, ca să ne descreţim frunţile, întreb şi eu ceva. Prin care tunel vom vedea strălucind luminiţa asta nouă? Pe cel dinspre Băniţa sau pe vreunul de pe defileu? Nu de alta, dar ceva cu luminiţa parcă ni s-a mai spus. Nu doar nouă, celor din Valea Jiului, ci întregii ţări. Viitorul acestei zone constă în promovarea a cât mai multor proiecte care să aducă bani europeni, este de părere viceprim-ministrul Vasile Dîncu.
Deşi asta fac mai
toată ziua, eu unul nu ştiu să scriu proiecte. E cu totul altceva decât a scrie pentru ziar sau pe vagoane. Proiectele care aduc finanţări le scriu specialiştii. Vicepremierul insistă ca numărul acestora să fie cât mai mare. Iar pentru asta a promis că aduce oameni de la Bucureşti care, împreună cu specialişti de la Universitatea Petroşani, să scoată cât mai mulţi scriitori de genul acesta. În plus, iar chestia asta este şi ea bine gândită, guvernul va veni cu un proiect pentru ajutorarea investitorilor care vin în Valea Jiului.
Vasile Dîncu a amintit că,
în privinţa aceasta, este de acord şi premierul Dacian Cioloş. Un prim pas va fi, speră primarii noştri, un set de măsuri care să-i fericească pe oamenii cu bani care investesc cu adevărat în localităţile văii. Nu ca atunci cu „Valea Jiului – Zonă Defavorizată”, când şmecherii de la Bucureşti, îndeosebi, îşi creaseră în vale doar puncte de lucru, iar grosul banilor făcuţi în afacerile derulate aici se scurgea spre sediile societăţilor aflate în Capitală sau mai ştiu eu unde. Vasile Dîncu a dat de înţeles că, în discuţiile purtate, a notat câte ceva pentru fiecare ministru de resort, iar răspunsul la durerea noastră constă în realizarea de proiecte realiste şi sănătoase. Plus o gândire pe termen lung a ceea ce vrem pentru noi.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii