Cum a mai rezolvat “Bebe” Nica o problemă a Văii Jiului

Cum a mai rezolvat “Bebe” Nica o problemă a Văii Jiului

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 3 minute

Nemaifiind familiarizat cu subteranul, dl. Petre “Bebe” Nica, liderul (ne)reprezentativ al minerilor, o arde pe reţeaua de socializare Facebook din zori până-n seară.
Şi, tare ca fularul de mohair vara fiind, „Bebe” face pe războinicul pe nişte grupuri pe care le frecventează cu prietenii săi. E ca şi cum ar striga, la el în debara, că e cel mai şmecher din apartamentul în care locuieşte.
Minerii, cei care – spre deosebire de “Bebe” – bagă subteran pentru fiecare leuţ pe care îl încasează, ar putea crede că, ţinând cont de situaţia actuală a Complexului Energetic Hunedoara SA, (ne)reprezentativul Bebe se războieşte cu mai marii zilei în speranţa că, în acest fel, ar putea obţine un pic de speranţă pentru judeţul falimentat sub domnia prietenului său Laurenţiu Nistor, cu care (vă reamintim) a colaborat excelent. Nicidecum.
“Bebe” Nica a găsit explicaţia pentru faptul că, astăzi, CEH SA se află în insolvenţă: în 2013 şi 2014, cotidianul Ziarul Văii Jiului a încasat de la CEH „colosala” sumă de 23.468,80 lei, din care mai mult de 4.500 de lei reprezintă TVA. Deşi îl bănuiam că e doar şmecher, dar că îl duce capul, dl. Bebe mai scoate o imbecilitate pe gură: „Ziarul Văii Jiului publicaţie plătită gras din munca minerilor şi a energeticienilor” şi, ţineţi-vă bine!, „Acum îmi explic cine plătea articolele împotriva Sindicatului Muntele. Directorii politici care au dat într-un an aproape 200.000 lei, adică DOUĂ MILIARDE DE LEI presei”.
Să începem… cu începutul! În mintea lui Bebe, o medie lunară de 977,86 de lei, cât ar fi încasat Ziarul Văii Jiului în 2013 şi 2014, ne-a transformat într-o publicaţie „plătită gras din munca minerilor şi a energeticienilor”. Chiar din documentul prezentat de acelaşi Bebe rezultă negru pe alb că unele facturi au fost plătite şi cu până la 6 (şase) luni întârziere!  În realitate, media lunară „colosală” prezentată de Bebe nu reprezintă nici o treime din contravaloarea consumului de carburant al societăţii noastre. Bebe, şi când ne distrezi de la televizor, nota de plată a restaurantului e mai mare!
Ar mai fi câteva aspecte importante de lămurit. Pentru sumele încasate de la CEH SA, cotidianul „Ziarul Văii Jiului” a prestat serviciile care i s-au comandat (publicare anunţuri şi materiale informative) până la ultimul centimetru pătrat. Dacă Petre Bebe Nica ar fi prezentat întreaga listă de încasări s-ar fi văzut că, în realitate, încasările cotidianului nostru sunt bani de suc pe lângă ce sume s-au scurs spre alte, absolut nesemnificative, organe media. Compania Huilei, sub diversele sale forme de organizare de până acum, a fost mereu printre entităţile care au solicitat servicii de informare şi publicitate prin intermediul „Ziarul Văii Jiului”. Indiferent de culoarea politică ori numele conducătorilor vremii. Aşadar, Bebe dragă, n-ar strica să mai şi gândeşti înainte de a spune/ scrie ceva.
De altfel, dacă ne amintim bine, este foarte posibil ca sumele încasate efectiv de cotidianul nostru să fie chiar ceva mai mari decât cele prezentate de Bebe.
Adevărata mârlănie din postările lui Bebe este cu totul alta. El pune articolele „împotriva Sindicatului Muntele” (deşi formularea corectă ar fi „referitoare la persoana sa”) pe seama încasărilor cotidianului nostru de la CEH SA. Bebe, te-ai dilit? Îi reamintim că, în repetate rânduri, cu înscrisuri, am demonstrat că a fost un protejat al conducerii CEH SA, conducere care a închis ochii la pontaje fictive şi delegaţii asemenea. Numai în mintea lui Bebe cineva ar putea finanţa, cu asemenea sume colosale, adevăruri nescrise vreodată până la acel moment despre CEH SA şi lideraşii de teapa sa.
Bebe, dacă asta ţi-ai dorit, să ştii că ne-ai amuzat puţin. N-ai vrea să continui publicând pe Facebook încasările şi deconturile tale lunare? Cu siguranţă că, în raport cu cei 20.000 de lei munciţi de mai sus, ce ai băgat tu la buzunar a contribuit mult mai mult la insolvenţa şi iminentul faliment al CEH SA. Vom reveni, Bebe! Aşa cum ne place nouă şi deloc ţie: cu documente. Bebe, ai uitat că tu cu mâna ta ai semnat protocolul de închidere a minelor? Dacă da, atunci ce mai dai prosteală la ortaci şi nu te retragi la pensie ca să aştepţi poştaşul, că de ani buni puteai să ieşi la pensie?

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii