Laurenţiu Nistor:„Dacă nu era Complexul Energetic Hunedoara, România avea o problemă extraordinar...

Laurenţiu Nistor:„Dacă nu era Complexul Energetic Hunedoara, România avea o problemă extraordinar de mare, în această iarnă, privind asigurarea pieţei interne cu energie”

Timp de citire: 2 minute
Deputatul Laurenţiu Nistor, preşedintele organizaţiei judeţene Hunedoara a PSD, a declarat, la sfârşitul săptămânii trecute, că va susţine, atât în Parlament, cât şi la Ministerul Energiei, continuarea activităţii de producţie a energiei electrice la Complexul Energetic Hunedoara (CEH) prin folosirea cărbunelui din Valea Jiului în termocentralele Mintia şi Paroşeni. Laurenţiu Nistor a invitat să fie alături de el şi alţi deputaţi şi senatori din judeţul Hunedoara.  
Liderul PSD Hunedoara spune că varianta ca termocentrala Mintia să funcţioneze doar cu un grup energetic pe gaz metan nu este realizabilă.
„Ne-am deplasat la Petroşani. Pe mine m-au solicitat în calitate de deputat şi pe domnul preşedinte (Mircea Bobora – n.r.) în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara. Am constatat cu stupoare şi cu mare surprindere că unul dintre directorii de la Mintia şi-a cerut ordonanţă singur, neforţat de nimeni, să ia banii şi să plece. Giurgiu Voicu se numeşte. La circa o săptămână a fost readus şi pus pe post de directorul de energie, cred că pentru capacitatea lui profesională, nu contest. El este cel care a mers la complex şi la minister, la tehnocraţi, el este cel care a mers cu un proiect ca la Mintia să fie un singur grup energetic pe gaz. Cred că o prostie mai mare nu putea debita un inginer capabil. La ora actuală, să faci la Mintia un grup energetic pe gaz nu ar rezista”, a declarat Laurenţiu Nistor.
Acesta susţine menţinerea în funcţiune la termocentrala Mintia a două grupuri energetice pe bază de cărbune şi alte două grupuri să fie păstrate de rezervă, iar un alt grup energetic să funcţioneze la termocentrala Paroşeni.
„Trebuie făcute demersurile la Comisia Europeană şi să demonstrăm că, dacă nu era Complexul Energetic Hunedoara, România avea o problemă extraordinar de mare, în această iarnă, privind asigurarea pieţei interne cu energie. În urmă cu o săptămână, am fost nevoiţi să importăm energie. Şi atunci, trebuie arătat Uniunii Europene că menţinerea în funcţiune a CEH este şi pentru siguranţa Sistemului Energetic Naţional. Dacă desfiinţăm CEH, eu vă spun că vom ajunge să importăm energie electrică, mai ales în condiţii de iarnă, când apa îngheaţă, nu este suficient debit, nu funcţionează nici hidro, eolienele nu produc… Mă voi zbate ca la Mintia să menţinem cele două grupuri pe cărbune”, a mai spus Laurenţiu Nistor.
Mai mult, parlamentarul social-democrat a afirmat că „există un secretar de stat în Ministerul Energiei care este ţinut acolo de mulţi ani, chiar de pe vremea lui Gerea, şi care pune numai contre acestui complex energetic”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii